Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

 elever vandrar genom snön på vintern

Naturskola för grundskolan

Naturskolan erbjuder alla skolor i kommunen varje år olika program för specifika årskurser. Någon eller några gånger under elevens tid i grundskolan blir det tillfälle att besöka Naturskolan och delta i olika pedagogiska projekt.

Höst- och vårterminens aktiviteter

Årkurs 8

En temadag Falu gruva - förr och nu där vi har tre olika stationer vid gruvan där eleverna får prova på bergsbrytning, koka rödfärg och gå ner under jord.

Tillfälle: november (heldag).

Årkurs 7

Alla Faluns elever i årskurs 7 erbjuds att vara med om en arbetsdag i Dikarbacksskogen, där de får prova på praktiskt arbete i olika former. Temat är En gruvlig prövodag (Falu gruvas historia).

Tillfälle: januari - mars (heldag).

Årkurs 6

Under hösten har vi en dag med tema Vatten, vatten, vi sitter i samma båt på och invid sjön Vällan. Samarbetsövningar med hjälp av metoder.

Tillfälle: augusti - oktober (heldag).

Under våren får eleverna öva livräddning och säkerhet vid vatten vintertid. De får såga i is, och för de som vågar blir det isvaksplurr! Temat kallas En cool dag på Vällan.

Tillfälle: januari - mars (heldag) .

Årkurs 4

En temadag med rubriken Natur, kultur och teknik i bergsmansbygd. Dagen innehåller besök på Dikarbackens kulturhistoriska landskap med rester från gamla hyttplatser, medeltida vattenleder och odlingslandskap, varggropar och annat spännande.

Tillfälle: augusti - oktober och april - juni (heldag).

Årkurs 2

Tidsresa till 1917 på Vass-Brittas gård. Vi får nya namn, kläder och leker tillsammans hur det kunde vara förr i tiden i Falun. Sysslor som tvätt, brödbak och trädgårdsarbete är sådant vi får prova på under resan.

Tillfälle: april-juni (3 timmar).

Förskoleklass

Vi klipper fåren och går en upptäcksstig om ullteknik tillsammans i temat Från ull till kläder. Begränsade antal tillfällen då vi klipper fåren två gånger om året.

Tillfälle: september och mars (2 timmar).

Sidan uppdaterad 2023-11-08