Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Barn och vuxna klädda i gammaldags kläder på en bakgård, vårgröna löv i förgrunden

Naturskola för grundskolan

Naturskolan erbjuder alla skolor i kommunen varje år olika program för specifika årskurser. Någon eller några gånger under elevens tid i grundskolan blir det tillfälle att besöka Naturskolan och delta i olika pedagogiska projekt.

Höst- och vårterminens aktiviteter

Årkurs 8

En temadag "Falu gruva - förr och nu" där vi har två olika stationer vid gruvan där eleverna får prova på bergsbrytning och gå ner under jord.

Tillfälle: November (halvdag)

Årkurs 7

Alla Faluns elever i årskurs 7 erbjuds att vara med om en arbetsdag i Dikarbacksskogen, där de får prova på praktiskt arbete i olika former. Temat är "En gruvlig prövodag" (Falu gruvas historia).

Tillfälle: Januari - mars (heldag)

Årkurs 6

Vatten, vatten, vi sitter i samma båt
Under hösten har vi en dag med tema "Vatten, vatten, vi sitter i samma båt" på och invid sjön Vällan. Samarbetsövningar med hjälp av metoder.

Tillfälle: Augusti - oktober (heldag)

En cool dag på Vällan
Under våren får eleverna öva livräddning och säkerhet vid vatten vintertid. De får såga i is, ocjh för de som vågar blir det isvaksplurr!

Tillfälle: Januari - mars (heldag) 

Årkurs 4

En temadag med rubriken "Natur, kultur och teknik i bergsmansbygd". Dagen innehåller besök på Dikarbackens kulturhistoriska landskap med rester från gamla hyttplatser, medeltida vattenleder och odlingslandskap, varggropar och annat spännande.

Tillfälle: Augusti - oktober och april - juni (heldag)

Årkurs 2

"Tidsresa till 1917 på Vass-Brittas gård". Vi får nya namn, kläder och leker tillsammans hur det kunde vara förr i tiden i Falun. Sysslor som tvätt, brödbak och trädgårdsarbete är sådant vi får prova på under resan.

Tillfälle: April-juni (3 timmar).

Sidan uppdaterad 2018-08-08