Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Barn som plockar svamp.

Naturskola för grundskolan

Naturskolan erbjuder alla skolor i kommunen varje år olika program för vissa årskurser. Någon eller några gånger under elevens tid i grundskolan blir det tillfällen att besöka Naturskolan och delta i olika pedagogiska projekt.

Höst- och vårterminens aktiviteter för grundskolan

Åk 8: En temadag "Falu gruva - förr och nu" där vi har två olika stationer vid gruvan där eleverna får prova på bergsbrytning och gå ner under jord. Halvdag, november.

Åk 7: En dag med temat "En gruvlig prövodag". Alla Faluns elever i åk 7 erbjuds att vara med om en arbetsdag i Dikarbacksskogen, där de får prova på praktiskt arbete i olika former. Temat är Falu gruvas historia. Heldag, januari - mars.

Åk 6: Under hösten har vi en dag med tema "Vatten, vatten, vi sitter i samma båt". på och invid sjön Vällan. Samarbetsövningar med hjälp av metoder. Heldag, augusti - oktober.

Under våren får eleverna öva livräddning och säkerhet vid vatten vintertid, de får såga i is, för de som vågar blir det isvaksplurr! "En cool dag på Vällan" heldag, januari - mars.

Åk 4: En temadag med rubriken "Natur, kultur och teknik i bergsmansbygd". Besök på Dikarbackens kulturhistoriska landskap med rester från gamla hyttplatser, medeltida vattenleder och odlingslandskap, varggropar och annat spännande. Heldag, augusti - oktober och april - juni.

Åk 2: "Tidsresa till 1917 på Vass-Brittas gård". Vi får nya namn, kläder och leker tillsammans hur det kunde vara förr i tiden i Falun. Sysslor som tvätt, brödbak och trädgårdsarbete är sådant vi får prova på under resan. Ett tillfälle, 3 timmar, april-juni.

Förskoleklass: En dag med temat "Från ull till kofta". Eleverna får delta i vårens fårklippning, prova på växtfärgning och se ett upptäckarspår som förklarar ullens väg till kläder. Ett tillfälle, ca 1 timme, en vecka på hösten och en på våren.

Sidan uppdaterad 2017-06-20