Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Några barn sitter och gör isskulpturer av isblock

Naturskolan

Naturskolan är inte en skola utan ett arbetssätt. Tanken är att stötta och uppmuntra pedagoger att hitta roliga sätt att öka elevernas kunskap och förståelse om naturen och hållbar utveckling.

  • Vi har verksamhet för förskolor, skolor och familjedaghem.
  • Vi har verksamhet för pedagoger med fortbildning och inspirationsträffar.
  • Vi arbetar med flera spännande klassrum: till exempel sjön Vällan vid Lilltorpet, kulturlandskapet på Dikarbacken och Världsarvet Falun.
  • Vi lånar ut utrustning för undervisning, undersökning och utomhusverksamhet.

Lär in ute

Vi arbetar efter mottot "lär in ute" och använder alla sinnen för inlärning. Det är roligt, engagerande och skapar en djup förståelse. Positiva upplevelser i naturen är grunden för att kunna ta till sig miljöfrågorna. Det gäller såväl barn som vuxna.

Naturskolan grundades 1989. Vi är en av landets 90 naturskolor och tillhör Naturskoleföreningen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vårt kontor är beläget vid Lilltorpets badplats. Vi finns normalt på plats vardagar 8 - 16 men är ofta ute på olika uppdrag så ring gärna innan du gör ett besök.

Slöjd

Kulturskolan kommer att genomföra en unik satsning att starta en verksamhet med slöjd i våra nya lokaler i Kulturhuset tio14 under 2018.

Slöjd i Kulturskolan

Dikarbacken

 I kulturlandskapet Dikarbackenöppnas i nytt fönster kan allmänheten besöka naturskolans djur året runt. Djuren hjälper till att hålla landskapet öppet och ingår i naturskolans pedagogisk verksamhet.

Den 27 maj kl 11.00-14.00 firar vi Mors Dag tillsammans med djuren på Dikarbacken!

Nyhetsbrev - våren 2018PDF

Sidan uppdaterad 2018-01-25