Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Falulärare nominerade till Guldäpplet 2018

Två gymnasielärare från Falun har nominerats till lärarpriset Guldäpplet 2018. Lärarna det handlar om är Marcus Henriksson, SO-lärare på Lugnetgymnasiet samt Stefan Cohen, lärare på Hagströmska gymnasiet.

Digital kompetens blir allt viktigare i skolan. Från i höst gäller reviderade läroplaner och kursplaner, som innebär att alla elever ska bli digitalt kompetenta. Att integrera och använda sig av de digitala verktygen i undervisningen är både en pedagogisk möjlighet och en utmaning för lärarna.

Lärarpriset Guldäpplet lyfter fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt. På Skolforum & Framtidens lärande den 29 oktober koras årets pristagare.

Totalt har hundratalet lärare och förskollärare nominerats, från alla landsändar, till det prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet som delas ut årligen sedan 2002.

– Årets nominerade till Guldäpplet visar i praktiken hur undervisningen och lärande kan utvecklas i skolan genom att ta tillvara de digitala möjligheterna. Erfarenheterna från de nominerade är viktigare än någonsin nu i höst, när de nya styrdokumenten som betonar frågan om digital kompetens börjar gälla, säger Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury.

Två Falulärare nominerade

Två av de nominerade är gymnasielärare verksamma i Falun.
• Marcus Henriksson, SO-lärare, Lugnetgymnasiet, Falun. ”IT-teknik har gjort det möjligt för mig som lärare att göra undervisningen mer intressant och mer lärorik än någonsin tidigare”, säger Marcus Henriksson, som bland annat är nominerad för sitt arbete med nätbaserat språkstöd i samarbete med högskolan Dalarna.

• Stefan Cohen, lärare på Hagströmska Gymnasiet i Falun. Stefan Cohen är nominerad bland annat för sitt sätt att utveckla lektionerna på ett sätt som fångar eleverna.

Bland de nominerade utser juryn tre finalister som presenteras på Bokmässan i Göteborg den 27 september, kl 14.30 på Lärarscenen.

Vinnaren presenteras i oktober

Den slutliga vinnaren presenteras måndagen den 29 oktober på Skolforum & Framtidens Lärande, Stockholmsmässan i Älvsjö.

Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är: Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Landsting, Specialpedagogiska skolmyndigheten, Statens medieråd, Gleerups Utbildning AB, ILT Inläsningstjänst AB, Netsmart AB, Studentlitteratur AB samt Stiftelsen DIU, grundare och koordinator.

I juryn medverkar de två senaste årens Guldäpplepristagare, företrädare för samtliga partners samt professor Åke Grönlund, Örebro universitet.


Mer information om priset och årets samtliga nominerade. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2018-09-03