Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Glada barn

Nu ska en ny förskola byggas i Enviken

Nu ska Enviken få en ny förskola i två plan med sex avdelningar. Den nya skolan kommer att ha plats för 108 elever.

Den nuvarande förskolan i Enviken fick i maj i år ett vitesföreläggande och förbud mot verksamhet på grund av kraftigt undermålig ventilation.

Istället beställdes paviljonger som förskolan för närvarande inryms i.

Men från och med hösten 2020 är det meningen att en helt ny förskola ska stå färdigställd i Enviken. Barn- och utbildningsnämnden beslutade vid sitt senaste sammanträde att gå vidare med projekteringen gällande en nybyggnation.

Investeringskostnaden är beräknad till 50 miljoner kronor, och det är slutligen kommunfullmäktige som beslutar och godkänner en nybyggnation.

"Känns bra"

- Det känns oerhört bra att vi nu fattat beslut om att ta nästa steg i processen mot en ny förskola i Enviken. De lokaler som tidigare använts för verksamheten har dömts ut och barnen går nu i tillfälliga paviljonger. Jag tror en ny förskola inte bara är viktig för barnen och deras föräldrar utan för hela Enviken med omnejd. Det kommer öka attraktiviteten av Enviken som samhälle, säger Liza Lundberg (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Den nya förskolan kommer att byggas i två plan och ha sex avdelningar med plats för 18 barn per avdelning. Ritningar som användes för anläggandet av Slättaskogen används igen.

Sidan uppdaterad 2019-07-19