Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Planer på samlokaliserad särskola går vidare

Arbetet med en samlokalisering av särskolan i Falu kommun går vidare. I planerna finns nu att bygga en helt ny skola som ska innehålla både grundskola och grundsärskola.

Kommunens egna utredningar visar att det vore positivt att organisatoriskt och fysiskt samlokalisera Grundsärskolan.

Tanken från början var att samlokalisera Grundsärskolan och Montessoriskolan i Tegelbruksskolans byggnad. Men det har sedan visat sig inte vara omöjligt rent ytmässigt.

Det förslag som nu ligger är att bygga en ny centralt belägen skola som inhyser grundsärskolans och en grundskolas verksamhet i Britsarvet/Bojsenburg. Denna skola innebär ett utökat antal platser, vilket behövs då fFaluns grundskoleelever ökar på sikt.

Mot sammanhållen verksamhet

-Under den här mandatperioden har fler beslut tagits syftande till att skapa en sammanhållen verksamhet för grundsärskolan. Nu har vi kommit ytterligare en bit på vägen. Vi har beslutat utreda möjligheterna att bygga en ny skola som ska innehålla både grundskola och grundsärskola, säger Liza Lundberg (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, och fortsätter:

- I och med att det tar lite tid att gå från beslut om utredning till färdig skola kommer grundsärskolans elever att flyttas från Tegelbruksskolan tillbaka till Slättaskolan. Detta ser vi givetvis som ett misslyckande, men vi kan med säkerhet säga att i väntan på den nya skolan så kommer grundsärskolans personal och barn få bättre förutsättningar för sin verksamhet på Slätta.

Sidan uppdaterad 2018-10-30