Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2018-11-22

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Bättre måltider med ny strategi

Mer frukt och grönt, mindre socker och rätt sorts fett.
Det är några av kostförändringarna som nu ska provas på två skolor och fem förskolor till och med april.

Riktlinjerna bygger på kommunens kostpolitiska program som i sin tur utgår från Livsmedelsverkets rekommendationer.

– Självklart ska maten vara näringsriktig, men det räcker inte. Vi arbetar också för att barn och elever ska gilla maten, prova nya smaker och trivas vid matbordet. Minskat matsvinn och minskad klimatpåverkan är andra mål, säger Mathilda Strand, projektledare och legitimerad dietist.

Utvärdering i vår

Pilotprojektet omfattar Bjursåsskolan, Främbyskolan och förskolorna Jungfrun, Karlberg, Hälsingberg, Kantarellen och Skutudden. Projektet utvärderas i vår, sedan är planen att riktlinjerna ska användas fullt ut från hösten 2019.

Mer information

Riktlinjer för måltider (fakta, frågor och svar)

Sidan uppdaterad 2019-09-26