Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Kastruller och livsmedel

Lämnar Haraldsbo för flytt in till centrum

Restaurang- och livsmedelsprogrammet kommer att flytta från Haraldsbo till en restauranglokal i centrala Falun. Det beslutade barn- och utbildningsnämnden vid årets sista sammanträde.

- Förhoppningen är att detta leder till en skjuts framåt för utbildningen och att fler blir intresserade av att söka till programmet. Vårt regionala och lokala näringsliv är i stort behov av kockar och annan kökspersonal. Går man restaurang- och livsmedelsprogrammet får man jobb direkt, säger Liza Lundberg (S), avgående nämndordförande.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet har i dag sin lokalisering ute i Haraldsbo. Något som för med sig en del utmaningar.

Förvaltningen har gjort bedömningen att det är en nödvändighet att flytta programmet till ett mer centrumnära läge, för att på sikt säkerställa programmets ekonomiska och pedagogiska hållbarhet.

32 elever går programmet

Det totala antalet elever vid programmet uppgår läsåret 18/19 till 32 stycken. Av de 32 eleverna går 10 i årskurs 1, 18 i årskurs 2 och 4 i årskurs 3. Könsfördelningen är helt jämn.

Kommunen har under hösten fått en möjlighet att hyra en restauranglokal på Holmgatan, där Club Etage tidigare hade sin verksamhet. En lokal som så väl rektorer och lärare ställt sig positiva till.

I förvaltningens tjänsteskrivelse framhålls också som ett alternativ, att grundsärskolan högstadium skulle kunna överta de lokaler i Haraldsbo som restaurang- och livsmedelsprogrammet lämnar.

Här kan du läsa mer om restaurang- och livsmedelsprogrammet

Sidan uppdaterad 2018-12-20