Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Uno Hagstrand, spelandes trumpet, är ny chef för kulturskolan i Falun.

Uno Hagstrand - ny chef för kulturskolan i Falun

Uno är ny chef för kulturskolan i Falun

Kulturskolan har sedan augusti i år en ny chef. Uno Hagstrand har landat i Falun och trivs bra. Det är en engagerad man som gärna vill få Faluns Kulturskola att lyfta ännu mer.

Uno Hagstrand sitter och snurrar lite på stolen, lite frånvänd och tittar ut genom fönstret.

- Ursäkta att jag vänder mig lite ifrån dig, men jag tänker bättre när jag får se ut, säger Uno Hagstrand.

Det märks att han har många järn i elden. Nyligen har en teatergrupp varit på plats för att ge personalen nya inspel och vinkar i sitt arbete. Lite senare på dagen är det dags att åka ner till Skövde igen. Än så länge pendlar han nämligen till jobbet, men hur det kommer att se ut i framtiden vet han inte.

- Det fungerar bra nu. Jag är ivrig. Tycker om att hålla igång mycket och har många projekt på gång. Jag är nyfiken och vill prova på, ser möjligheter istället för problem. Det finns mycket idéer i huvudet, säger Uno Hagstrand.

Kulturskolan och Falun driver på

En av de saker som driver honom som person är att få vara just i Falun, på Kulturskolan.

- Jag har varit chef, varit musiklärare och musiker och lärare på musikgymnasium sedan 1986 i Skövde. Det var en del förändringar där som gjorde att jag sökte nytt jobb och det kändes naturligt att välja Falun.

Tydlighet och närvaro är ord som han beskriver sin yrkesroll med. Trygghet – att finnas på plats.

- Man är trygg på arbetsplatsen då man har ramarna att röra sig inom och vet vad som är mitt ansvar. Det försöker jag arbeta utifrån.

Är musiker själv

Uno är själv musiker. Han spelar trumpet, det kan bli allt från klassiskt till jazz.

- Jag spelar det man kan spela på trumpet och gör det fortfarande i den mån jag hinner med.

Kulturskolan, Kulturhuset tio14 och allt det som ryms däri är något som Uno är stolt över. Han har jobbat på många olika ställen, men vill gärna lyfta fram verksamheterna i Falun.

- Tillsammans bygger vi ett fantastiskt tio14. Vi ska vara stolta över vad vi har i Falun. Vi har en tydlig politik och en tydlig linje med vad man vill med tio14 och Kulturskolan. Det ger väldigt kompetenta medarbetare. Jag har sett verksamhet i många olika kommuner, bland annat Stockholm och Västergötland, och jag tycker man ska vara stolt över vår verksamhet. Det är verkligen inte fy skam.

Bred verksamhet som ska synas

Uno vill gärna lyfta fram den verksamhet som finns i Falun.

-Den inkluderar så många som möjligt. Det ska vara en bred verksamhet, och jag vill ju att vi ska synas.

Han är stolt över sin arbetsplats och vill att han smedarbetare även ska känna den stoltheten över vad vi har här i Falun.

- Anledningen till att jag har det här jobbet är ju att jag själv inte står så mycket i rampljuset utan det är elever och lärare som ska stå i rampljuset. Jag gillar att lyfta människor, slutar han.

Sidan uppdaterad 2019-01-04