Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Johan Svedmark

Johan Svedmark blir ny skolchef i Falu kommun

Johan Svedmark blir ny skolchef i Falun

Johan Svedmark blir ny barn- och utbildningschef i Falu kommun. Det beslutade kommunstyrelsen vid sitt senaste sammanträde.

Vid nyår valde Jonatan Block att lämna tjänsten som högste ansvarig för skolan i Falun, för att bli kommunchef i Hofors.

Sedan dess har Johan Svedmark, som har varit Faluns gymnasiechef, haft posten som tillförordnad barn- och utbildningschef.

Men nu har han alltså fått kommunstyrelsens förtroende att ta sig an uppdraget fullt ut.

Förordnandet sträcker sig fram till den 30 juni 2021.

"Känns bra och stimulerande"

- Det känns väldigt bra och stimulerande att få den här chansen, och jag ser verkligen fram emot att få fortsätta arbetet med att utveckla förskolan och skolan i Falun. Det är ett riktigt teamarbete vi håller på med och vi är redan en bra bit på väg i vårt utvecklingsarbete, säger Johan Svedmark och fortsätter:

- En ambition vi måste ha de närmaste åren är att öka måluppfyllelsen i grundskolan. Fler av våra elever ska bli behöriga till gymnasieskolan.

Hur kommer man främst att märka av att du tar över som chef?

- Att vi pekar ut en tydligare målbild för skolan i Falun. Vi ska vara en toppkommun när det gäller skolsystemet. Falun är en växande kommun och det gäller att hela tiden se till möjligheterna.

Kommundirektör Pernilla Wigren säger så här om tillsättningen av den nya barn- och utbildningschefen:

– Jag ser fram emot att jobba med Johan. Han har en väldigt gedigen erfarenhet av skolfrågor parat med ett driv att utveckla verksamheten.

Sidan uppdaterad 2019-02-27