Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Fest när fordonsutbildningarna certifierades

Nu är Lugnetgymnasiets fordonsutbildningar certifierade som MBC - motorbransch college. Eleverna är efterlängtade av industrin som skriker efter arbetskraft, bara i vår region behöver branschen anställa 200 personer under nästa år.

Med livemusik, tårta och diplomutdelning fick Lugnetgymnasiets fordonsprogram på Haraldsbo under torsdagen motta sin efterlängtade certifiering.

– Jag brukar säga att Lugnetgymnasiet är Faluns pärla. Det här är en kvalitetsstämpel och vi hoppas att fler ungdomar vill bli fordonstekniker och lackerare hos oss. Sedan ska vi förvalta den här certifieringen väl, säger rektor Mikael Karlsson.

Fina tal hölls under ceremonin av representanter från företag inom branschen i Falun, IF Metall och motorbranschens arbetsgivareförbund.

Lugnetgymnasiet certifiering

Utbildar framtidens arbetskraft

En av lärarna som jobbat hårt för att Lugnetgymnasiet ska få sin certifiering är Erik Groth.

– Det känns jättebra att vi kommit i mål. Skillnaden blir bland annat så är branschen med och påverkar mer och vi har bättre koll på var det behövs personal, och kan styra utbildningen mer utifrån det, säger Erik Groth.

Lugnetgymnasiet är det 14 fordonstekniska gymnasiet som hittills certifierats. Certifieringen innebär en kvalitetsstämpel som visar att berörda gymnasieskolors fordonstekniska utbildning uppfyller motorbranschens kvalitetskrav. Det långsiktiga syftet är att stärka och utveckla utbildningen för att tillgodose kompetensbehovet inom branschen.

Sidan uppdaterad 2019-05-16