Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Skolbänk fylld med grejer

Sommarskolan lockar många även i år

Det är sommarskola i Falun i år också. Under tre veckor erbjuds extrahjälp i svenska, engelska och matematik för högstadieelever och elever på IM-programmet.

–Sommarskolan startade förra veckan och den pågår i tre veckor, vecka 26-28. Under de tre veckorna kommer eleverna att jobba med skolarbete på ett annat sätt än vad de är vana vid från den ordinarie skolan, säger verksamhetsledaren Lisa Engberg.

– Alla elever är välkomna, oavsett betyg eller studienivå. Syftet är att eleverna ska få individuell undervisning i ett av ämnena svenska, engelska eller matematik för att klara nästa läsår bättre, samt få hjälp att finna en bättre studieteknik. Ofta knyts också nya vänskapsband, säger verksamhetsledaren Erik Sterner.

Sommarskolan håller till på Västra skolan, och studietiden är satt att vara mellan klockan 9.00 och 15.00 varje vardag.

90 elever finns med i år

I år är det cirka 90 elever som kommer att finnas med. Till sin hjälp kommer de att ha 31 gymnasieungdomar, som via sitt sommarjobb fungerar som handledare för eleverna.

De som arbetar på Sommarskolan är ungdomar, som just har avslutat andra eller tredje året på gymnasiet och som vill ställa upp och hjälpa andra.

Sommarskolans verksamhet är helt kostnadsfri för alla skolungdomar. Falu kommun står för allt arbetsmaterial och restauranglunch varje dag.

– Även i år kommer vissa elever att kombinera Sommarskolan med sommarsimskola. Elever i årskurs 8 och 9, som inte är eller riskerar att inte bli behöriga till gymnasiet, nationellt yrkesprogram, fick chansen att börja en vecka tidigare med extra stöd av lärare, säger verksamhetsledaren Lisa Engberg.

Sidan uppdaterad 2019-07-02