Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Britsarvsskolans ombyggnation försenad

Britsarvsskolan genomgår nu en ombyggnation för att anpassa lokalerna till en grundskola för årskurs F–9. I samband med terminsstarten kommer också samtliga elever från Tegelbruksskolan att börja på Britsarvsskolan.

Den första etappen av ombyggnadsarbetet har blivit försenad och kommer inte att hinna bli färdig till skolstart nu för höstterminen 2019. Därför kommer viss del av undervisningen att ske i andra lokaler tills ombyggnaden är klar.

Förseningen gäller utomhusmiljön och hus B där förskoleklass, årskurs 1 och fritids ska hålla till. Detaljerad information skickas ut till föräldrar och vårdnadshavare nu i dagarna.

Britsarvsskolan ny skola för elever från Tegelbruksskolan

I samband med terminsstarten kommer eleverna som tidigare gått på Tegelbruksskolan att börja på Britsarvsskolan.

Tegelbruksskolans lokaler övertas i samband med terminsstart av Montessoriskolan som nu får hela sin verksamhet under samma tak.

Särskolans äldre elever flyttar

Särskolans yngre elever kommer att gå kvar på Tegelbruksskolan och dela byggnaden med Montessoriskolan. Särskolans äldre elever kommer däremot att flytta till Hälsinggårdsskolan i lokalerna som tidigare tillhörde Haraldsbogymnasiet.

Idrottshallen fortsatt under renovering

På grund av att renoveringen i idrottshallen har blivit mer omfattande än vad som först planerats kommer hallen att hållas stängd under höstterminen. Arbetet pågår med att hitta ersättningslokaler.

Sidan uppdaterad 2019-08-14