Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Två barn bredvid varandra.

Utvecklingsarbetet med Tillsammans för varje barn uppmärksammas stort. På fredag kommer socialstyrelsens och skolverkets generaldirektörer till Falun för att höra mer om arbetet som görs.

Tillsammans för varje barn uppmärksammas

Skolverkets och Socialstyrelsens generaldirektörer – Peter Fredriksson och Olivia Wigzell – kommer på fredag till Falun, för att träffa företrädare för Falu kommun. Det är Falu kommuns och Region Dalarnas utvecklingsarbete – Tillsammans för varje barn – som är huvudanledningen till besöket.

Tillsammans för varje barn är ett långsiktigt utvecklingsarbete som ska förbättra samverkan, så att barn och familjer i behov av hjälp erbjuds stöd i ett tidigt skede. Utvecklingsarbetet inspireras av en framgångsrik modell från Skottlands som anpassats till förhållandena i Falun.

– Det är ett helt nytt arbetssätt, där skolan, socialförvaltningen och Region Dalarna arbetar tillsammans. De som behöver stöd, ska känna att det finns att få redan i ett tidigt skede. Tryggheten av att veta var man ska vända sig arbetar vi också med liksom att stöttningen kan ges i barnets dagliga miljö, säger utvecklingsledaren Meg Wallin.

Gemensamt regeringsuppdrag

Socialstyrelsen och skolverket har ett gemensamt regeringsuppdrag om tidiga samordnade insatser 2017-2020, där myndigheterna bland annat ska kartlägga och identifiera goda exempel på samverkan, beskriva juridiska och strukturella hinder för samverkan, och följa upp utvärdera och sprida resultatet till kommuner och andra viktiga aktörer.

I arbetet med regeringsuppdraget följs 36 olika utvecklingsarbeten runt om i landet, där Tillsammans för varje barn är ett av dem.

– Flera orter kommer att besökas, men Faluns utvecklingsarbete är det enda som får besök av generaldirektörerna från både Skolverket och Socialstyrelsen. Det är förstås roligt att det jobb vi gör uppmärksammas, säger utvecklingsledaren Therese Nilsson.

Generaldirektörerna kommer under fredagen den 6/12 att besöka Hälsinggårdsskolan, som tillsammans med tre förskolor ingår i Falu kommuns arbete kring Tillsammans för varje barn.

Här kan du läsa mer om utvecklingsarbetet Tillsammans för varje barn Öppnas i nytt fönster.

Här kan du läsa mer om Tidiga samordnade insatser, TIS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2021-11-16