Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Barn och unga i Källviksbacken

Här är några av ungdomarna som sökte sig till Källviksbacken på fredagskvällen, när Skol IF arrangerade årets första träff.

Full fart i backen när Skol IF kör sina träffar

Fem skolidrottsföreningar i Falun driver tillsammans ett projekt, för att fler ska få chansen att prova på utförsåkning. På fredagskvällen arrangerades den första träffen av fem i Källviksbacken.

Det milda vintervädret ställer till det för många men i Källviksbacken, som ägs av Falu kommun och som drivs i samverkan mellan kommunen och IFK Falun Alpin, har det varit åkbart länge.

På fredagskvällen fanns mer än 200 barn- och ungdomar på plats i backen för att ta sig ner för branterna när de fem skolidrottsföreningarna - Västra Skolan, Svärdsjöskolan, Hälsinggårdsskolan, Söderbaumska Skolan och Britsarvsskolan – arrangerades säsongens första träff.

Projektet vänder sig till närmare 1 500 ungdomar och över 200 av dem fanns alltså på plats vid premiären.

Medlemmarna i skolföreningarna åker helt gratis.

Lånar ut utrustningar

– Vi har cirka 150 snowboard/slalomutrustningar att låna ut. Skidlärare finns på plats och tack vare matsponsorer kan vi också bjuda på mat. Vi har ett extra fokus på dem som inte är föreningsaktiva. Det känns kul att många får prova på att åka slalom/snowboard för första gången, säger fritidsledaren Johan Plyhm i Brits Skol IF.

Projektet som skolföreningarna driver sker i samverkan med RF-SISU Dalarna samt två av Faluns matbutiker.

– Utan deras stöd hade dessa kvällar varit omöjliga att ordna, menar Johan Plyhm.

Fyra av tillfällena ligger inplanerade på fredagskvällar. Något som brukar falla väl ut.

­– Jag tycker det är helt ypperligt att över 200 av Faluns ungdomar hänger i Källviksbacken en fredagskväll, slutar Johan Plyhm.

Sidan uppdaterad 2020-01-27