Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

En pojke och en flicka som sitter i klassrummet och skriver vid sina bänkar

Stort intresse för sommarskolan i år

Det är sommarskola i Falun i år också. Under tre veckor erbjuds extrahjälp i svenska, engelska och matematik för elever i årskurs 6-9 och elever på IM-programmet.

Under de tre veckorna kommer eleverna att jobba med skolarbete på ett annat sätt än vad de är vana vid från den ordinarie skolan.

Alla elever är välkomna, oavsett betyg eller studienivå.

Syftet är att eleverna ska få individuell undervisning i ett av ämnena svenska, engelska eller matematik för att klara nästa läsår bättre, samt få hjälp att finna motivation och en bättre studieteknik. Ofta knyts också nya vänskapsband.

Sommarskolan håller till på Västra skolan, och studietiden är satt att vara mellan klockan 9.00 och 15.00 varje vardag.

Ovanligt många anmälningar i år

I år har ovanligt många anmälningar kommit in, kanske en konsekvens av Covid-19.

Sommarskolan har cirka 100 elever och till sin hjälp har de 32 gymnasieungdomar, som via sitt sommarjobb fungerar som handledare för eleverna.

De som arbetar på Sommarskolan är ungdomar, som just har avslutat andra eller tredje året på gymnasiet och som vill ställa upp och hjälpa andra.

Sommarskolans verksamhet är helt kostnadsfri för alla skolungdomar. Falu kommun står för allt arbetsmaterial och restauranglunch varje dag.

Även i år kommer vissa elever att kombinera Sommarskolan med sommarsimskola. Här får elever en möjlighet att öva på simning för att förhoppningsvis klara målen i idrott och hälsa.

Elever i årskurs 8 och 9, som inte är eller riskerar att inte bli behöriga till gymnasiet, nationellt yrkesprogram, fick chansen att börja en vecka tidigare med extra stöd av lärare.

Sidan uppdaterad 2020-06-24