Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Person som sitter hemma vid datorskärm och pratar i lurar.

Undervisning på plats för högstadiet men fjärrstudier för gymnasiet

Falu kommuns högstadieelever har undervisning i skolan som vanligt nästa vecka. För elever på gymnasiet fortsätter fjärrundervisning till den 24 januari.

Regeringen tog under fredagen beslut om att ge även högstadieelever i årskurs 7-9 möjlighet till fjärrundervisning eller distansundervisning. Nu gäller alltså samma regler för både gymnasiet och högstadiet. Det vill säga att huvudmannen, alltså kommuner och privatskolor, har möjlighet att tillsammans med smittskyddsenheten i respektive län införa tillfällig distansundervisning eller fjärrundervisning.

Grundsärskola och specialskola är undantaget regeringens beslut för högstadieelever.

Inställningen från regeringen och folkhälsomyndigheten är att skolorna ska vara öppna så mycket som möjligt. Men om det finns anledning kan man nu alltså besluta om distansundervisning eller fjärrundervisning för högstadieelever och gymnasieelever.

Elever i Falu kommun

Sedan tidigare ligger en nationell rekommendation om fjärrundervisning för gymnasieelever till och med den 24 januari. För gymnasieelever i Falu kommun gäller samma, alltså fjärrundervisning fram till den 24 januari.

För högstadieelever i Falu kommun kommer undervisningen att ske på plats som vanligt kommande vecka.

– I våra beslut följer Falu kommun Smittskydd Dalarnas rekommendationer och de nationella rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Vi har en löpande dialog varje vecka med Smittskydd Dalarna och kommer att agera om vi ser att vi får flera smittade på någon skola, säger grundskolechef i Falu kommun, Gustaf Malmberg.

Sidan uppdaterad 2021-01-08