Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

pojke som spelar trumpet

Kulturskolans verksamhet återupptas successivt

Kulturskolan kommer från och med måndag den 25 januari att återuppta enskilda lektioner fysiskt på plats för barn födda 2005 och senare. Gruppundervisning sker tills vidare på distans.

Kulturskolans verksamhet sker nu på distans. Från och med måndag den 25 januari kommer elever födda 2005 och senare att kunna återuppta sin fysiska undervisning på Kulturskolan.

– Vi börjar med individuell undervisning för elever födda 2005 och senare. Vi har veckovisa avstämningar tillsammans med Smittskydd Dalarna där vi planerar hur vår verksamhet bedrivs. Eleverna kommer att få besked av respektive lärare, säger kultur- och fritidsförvaltningens administrativa chef Sara Hedström.

Äldre elever kommer tills vidare fortsatt att ha sin undervisning på digitalt på distans.

Rekommendationer till skolans musikundervisning

Folkhälsomyndigheten rekommenderar elever som deltar i skolans musikundervisning följande:

  • Delta inte i verksamheten om du känner dig sjuk eller har symtom på infektion, även milda sådana. Då ska du heller inte vara i skolan.
  • Håll minst en armlängds avstånd till varandra.
  • Var noggrann med din handhygien.
  • Hosta och nys i armvecket. Vänd dig bort, eller gå gärna iväg, så att du inte nyser eller hostar i riktning mot någon annan.
  • Dela inte noter, instrument eller annat material med varandra, detta gäller särskilt blåsinstrument. Det är klokt att tvätta eller sprita händerna före och efter musicerandet och att regelbundet rengöra handtag, tangenter med mera.

De här rekommendationerna gäller elever som träffas dagligen i skolans lokaler även utanför musik- och sångundervisningen.

Läs mer här om vad som gäller på Kulturskolan

Läs mer här hos Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2021-01-22