Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Björn Ljungqvist klipper bandet och barn ser på.

Björn Ljungqvist (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, klippte bandet när den nya förskolan i Enviken invigdes på onsdagen.

Nu är nya förskolan i Enviken invigd

Enviken har fått en helt ny förskola. På onsdagen var det dags för invigning.

Den nya förskolan i Enviken är byggt helt i trä, där kommunen använt samma koncept som vid byggena av förskolorna i Slättaskogen och Hasselvägen.

Förskolan, som är byggd i två plan, kommer att ha plats för 108 barn fördelat på sex avdelningar och i byggnaden finns också en gemensam matsal för förskolan och skolan.

I väntan på att den nya förskolan skulle bli färdig, har förskoleverksamheten främst fått hålla till i tillfälliga moduler.

Men nu är allting nytt och fräscht.

– Den nya förskolan i Enviken är en satsning på hela kommundelens framtida utveckling och tillväxt. Förskolan är en förädling av det fastighetskoncept som nu finns i flera delar av Falu kommun. Jag är en av få externa personer som har fått möjlighet att se lokalerna invändigt och jag kan bara konstatera att de är fantastiskt fina, säger Björn Ljungqvist (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, och fortsätter:

–Att som representant för Falu kommuns medborgare få inviga en sådan verksamhet tillsammans med ortens barn är ett minne för livet.

Sidan uppdaterad 2021-02-25