Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Person som sitter hemma vid datorskärm och pratar i lurar.

Fortsatt fjärrundervisning för gymnasieelever

Gymnasieundervisningen på plats i skolan kommer inte att kunna utökas som planerat under vecka 12. Nya uppgifter har inkommit under fredagseftermiddagen där Smittskydd Dalarna ser en stor ökning av smittspridning i delar av länet där Falun är en av orterna som utmärker sig.

Smittläget innebär att fjärrundervisningen kommer att fortsätta även under vecka 12 och fram till påsklovet. Falu kommun har en planering för att utöka den undervisning som sker på plats i skolan så fort som möjligt, men det kommer alltså INTE att ske under kommande vecka.

Elever kommer att få besked från respektive skola om vad som gäller för just dem.

– Jag med flera hade sett fram emot att få välkomna fler elever tillbaka på plats i skolan, men vi befinner oss i en pandemi som är fullkommligt oförutsägbar, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Björn Ljungkvist.

Smittskyddsläkaren avråder starkt att i nuläget utöka antalet elever i skolan då man ser en kraftig ökning av covid-19 i delar av länet, däribland Falun. Smittskyddsläkarens rekommendationer gäller fram till påsklovet. På inrådan av smittskyddsläkaren i Dalarna så kommer undervisningen att fortsätta med 1/3 av eleverna på plats i skolans lokaler och resterande elever via fjärrundervisning. Varje rektor organiserar sedan studierna efter skolans förutsättningar.

– Jag har en mycket stark förhoppning nu att vi istället kan välkomna eleverna tillbaka efter påsk, säger Björn Ljungkvist.

Falu kommun har regelbundna avstämningar tillsammans med Smittskydd Dalarna angående hur undervisningen ska ske framöver.

Var extra vaksam och noggrann

Om man får minsta symtom är det viktigt att stanna hemma, undvika kontakter och testa sig.

Sidan uppdaterad 2021-03-19