Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad

Två tjejer med blommor

Här är årets vinnare i Kockduellen

Årets upplaga av Kockduellen är avgjord. Vinnare blev Hanna Bauer och Negin Amini från Söderbaumska skolan.

Under torsdagen avgjordes finalen i Kockduellen på restaurang Ecole, där Kristinegymnasiets restaurangprogram vanligtvis håller till.

Fem lag, med åttonde- och niondeklassare, från flera av Faluns skolor samlades för att göra upp i duellen som blivit ett återkommande arrangemang.

I år hade skolorna, till skillnad från tidigare år, själva nominerat lag till finalen.

I finaljuryn satt som vanligt representanter från Faluns krogliv.

Eleverna fick en lista på råvaror att välja emellan och hade sedan 90 minuter på sig att färdigställa rätten.

Vinnande lag i Faluns Kockduell blev Hanna Bauer och Negin Amini från Söderbaumska skolan.

Deras rätt bestod av Anammabiffar med äpple och dijon med dijonvinaigrette slungad rödkålssallad serverad med friterad sötpotatis samt pepparrotsmajonnäs.

Juryns segermotivering var: ”Med tanke på deras unga ålder så har vinnarna visat ett moget synsätt på framtidens mat vad gäller miljö, lokal förankring och klimatsmart mat. Vi är också imponerade av deras smaker i kombination samt upplägg och färger. Alla komponenter på tallrik hade en röd tråd och smakerna gifte sig väl.”

Vinnande lag tävlar med sitt bidrag om att få vara med i finalen som går av stapel på Restaurangakademien i Stockholm den 27/5.

Tio lag väljs slutligen ut av juryn, och får tävla i Stockholm. Totalt tävlar 6 000 elever i Kockduellen.

Sidan uppdaterad 2021-03-19