Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Sporthallen invändigt med färgade läktare

Lektionssalar kommer att byggas upp i sporthallen på Lugnet för att gymnasieskolan ska kunna bedriva närundervisning,.

Gymnasieskolan flyttar in i sporthallen

Nu finns det utrymme för gymnasieskolan att bedriva närundervisning i sporthallen på Lugnet. Föreningar med bokade träningstider har gått med på att flytta sina träningar till andra lokaler i kommunen.

– Jag är stolt och glad över att vi har en sådan kompetens, som sett till att lösa det här så snabbt. Lasse Blondin och det övriga gänget på vår föreningsavdelning har gjort ett jättejobb, säger fritidschefen Tomas Jons.

Det var i början på veckan som barn- och utbildningsförvaltningen kom med en förfrågan om det skulle vara möjligt att använda sporthallen för närundervisning.

Sagt och gjort.

På Lugnet valde man att visa upp ett konkret förslag med möbler och väggar på plats. En av hallarna iordningsställdes för ändamålet.

– Vi visade upp det för barn- och utbildningsförvaltningen som tyckte om vad man såg och sa sig vara positiva till en sådan lösning, säger Tomas Jons.

Föreningar får flytta på sig

Men det är inte bara att stänga igen sporthallen för träning och öppna upp den för utbildningsverksamhet.

Först gällde det att hitta nya träningsmöjligheter för alla de föreningar som har inbokade träningstider i hallarna under april och maj.

– Vi ville helst inte avboka några träningstider alls, det var vår utgångspunkt. Gänget på föreningsavdelningen fick starta arbetet med att hitta tider i andra lokaler och föra en dialog med berörda föreningar. Till slut fick vi ihop det hela, säger Tomas Jons.

Haraldsbo, Slätta, Västra Skolan och Britsarvet har blivit ersättningsställen för föreningarna.

– Det känns skönt att vi kan hjälpa skola på det här sättet, men att vi också gjort det i en bra samverkan med föreningarna, slutar Tomas Jons.

Sidan uppdaterad 2021-04-16