Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Yrkesmässsan hjälper elever välja väg

Måndag 22 november deltar alla åttondeklassare i Falu kommun i Yrkesmässan. Här får företagen och framtidens medarbetare en möjlighet att mötas, samtidigt som eleverna får en kickstart inför gymnasievalet.

Nu på måndag, klockan 9.00-11.00, har det blivit dags för höstens upplaga av Yrkesmässan.

Falu kommuns elever i årskurs 8 är inbjudna att vara med på mässan liksom eleverna i gymnasiets introduktionsprogram.

-Yrkesmässan ger företagen och framtidens medarbetare en möjlighet att mötas och hjälper samtidigt skolan att sätta undervisningen i ett sammanhang, säger projektledaren Sofie Reimertz. 

Det är fjärde gången som mässan arrangeras av Falu kommun i samverkan med Falun-Borlänge-regionens projekt arbetsmarknadskunskap och den kommer även den här gången att vara helt digital.

- Mässan ska vara en kickstart inför elevernas gymnasieval. Det finns en stor kunskapsbrist hos våra ungdomar om yrkeslivet och vägen till ett jobb i Dalarna och för att kunna ta ställning till frågor som rör den egna framtiden behövs en inblick i yrkeslivet. I genomsnitt känner elever som går i årskurs 8 och IM till 25-30 olika yrken av de nära 9000 som finns i Sverige. Det är skälet till att vi arrangerar den här mässan, säger Sofie Reimertz.

Mässan sänds live på kommunens hemsida, där elever, lärare och andra intresserade kan klicka sig in för att delta. Här kommer man bland annat möta olika lokala yrkespresentatörer som kopplar upp sig från sina arbetsplatser och berättar om sina jobb.

Sändningen går att följa på Yrkesmässans hemsida här på falun.se:

Yrkesmässans hemsida

Sidan uppdaterad 2021-11-17