Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Förskolebarn som tittar ut genom fönstret.

Försöker minska antalet barn i förskolan

Många i personalen och i samhället i stort är nu sjuka. Genom att vädja till föräldrar och vårdnadshavare försöker Falu kommun nu att minska antalet barn i förskolan eller på familjedaghem för att kunna hålla våra förskolor öppna i största möjlga mån.

Smittspridningen av Covid-19 är just nu väldigt hög samtidigt som många även har andra sjukdomar som influensa, RS-virus, förkylning eller magsjuka. Det innebär att många i samhället är sjuka eller i hushållskarantän. Falu kommun vidtar därför nu extra åtgärder för att säkerställa vår personalsituation och kunna hålla våra förskolor öppna i största möjliga mån.

Vi vill försöka minska barnantalet på våra förskolor och familjedaghem och säkerställa barnens trygghet under perioden 17 januari - 28 februari. Dörför vädjar vi till föräldrar och vårdnadshavare som har möjlighet att ha sitt eller sina barn hemma.

Under perioden barnet är hemma kommer ingen avgift att tas ut för februari månad under förutsättning att man senast den 21 januari meddelar rektorn på respektive förskola.

Sidan uppdaterad 2022-01-17