Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

En fågelholk i form av en bastuflotte

Det vinnande bidraget. Foto: Ida Olsson

Grattis 8F till segern i SM i fågelholk!

Ett stort grattis skickar vi i dag till klass 8F på Västra skolan. De har nämligen vunnit SM i fågelholk med sitt bidrag ”bastuholken”.

Sedan 2008 har Naturskyddsföreningen anordnat SM i fågelholk för att bidra till att minska fåglarnas bostadsbrist, och för att engagera barn och unga i naturfrågor.

I år kom det in 500 bidrag gjorda av elever över hela Sverige, från förskolan till och med gymnasiet.

En jury utsåg 15 finalister och sedan har allmänheten fått vara med och rösta fram vinnarna.

Klass 8F på Västra skolan tog hem segern i klassen Årskurs 7-gymnasiet. Falubidraget fick 53 procent av rösterna i sin kategori.

– Jag vill rikta ett stort grattis till de välförtjänta vinnarna. Det är fantastiskt kreativa fågelholkar som har vunnit. Övriga finalister ska också ha en stor eloge, för jättefina bidrag! Tack vare dem har vi återigen kunnat rikta ljuset mot fåglarnas situation och den biologiska mångfalden, säger Karin Lexén, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen.

I juryn för tävlingen satt Johanna Sandahl, ordförande Naturskyddsföreningen, Mark Levengood, programledare, författare, UNICEF-ambassadör, Isak Isaksson, biolog och fågelholksexpert, Josefin Jönsson, fotograf och fågelentusiast.

Sidan uppdaterad 2022-04-05