Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Ulrika Forssell i rosa skjorta med handen på ett räcke ute i den grönskande trädgården

Ulrika Forssell. Foto: Privat

Ulrika Forssell blir ny skolchef i Falu kommun

Falu kommun välkomnar Ulrika Forssell tillbaka till organisationen. Hon blir den som tar över som skolchef efter Johan Svedmark vid årsskiftet.

Ulrika har jobbat många år inom Falu kommun tidigare, både inom förskola, grundskola och fritidshem. Senast som verksamhetschef för förskolan. 2016 började hon arbeta som skolchef i Borlänge kommun.

– Jag sökte jobbet eftersom jag alltid har trivts i Falu kommuns organisation och strukturen lockade mig med alla skolformer samlat tillsammans med Barn och familj, sedan ser jag även fram emot nya utmaningar, säger Ulrika Forssell.

– Jag tror mycket på Ulrikas energi och målfokus kombinerat med ett bra ledarskap. Mot den bakgrunden känns det väldigt roligt att få välkomna Ulrika tillbaka till Falu kommun, säger kommundirektör Pernilla Wigren.

Utveckla verksamheten

Ulrika beskriver Falu kommuns barn- och utbildningsförvaltning som en förvaltning med kompetenta medarbetare med utvecklingsförmåga.

– Jag ser fram emot att komma tillbaka till dem. Jag vet att det finns mycket kunskap och erfarenhet här. Genom mitt ledarskap vill jag bidra till att utveckla verksamheten.

Ser fram mot uppdraget

Hon vill bidra till ökad måluppfyllelse för barn och elever, en god arbetsmiljö, tydliga mål och en organisation med öppenhet och transparens. Men först vill hon börja med att lyssna in och känna av verksamheten.

– Jag ser jättemycket fram emot att ta mig an uppdraget. Det känns spännande att få förtroendet, säger Ulrika Forssell.

Johan Svedmark kommer att sluta vid årsskiftet och Ulrika Forssell börjar sin tjänst den 1 november.

Sidan uppdaterad 2022-07-28