Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Elever som står vid en skärm inomhus vid rödmålad panel. På väggen bredvid står ordet värdera.

Rädd eller beredd – en livsviktig utställning

Rädd eller beredd är en vandringsutställning om individen som resurs i samhällets beredskap för kriser och krig – då och nu – för gymnasiet.

Utställningen är en så kallad vandringsutställning i form av en container, som MSB ställer upp vid, eller i anslutning till olika gymnasieskolor från och med hösten 2022 till januari 2025.

Under två veckor finns utställningen på plats utanför Kristinegymnasiet i Falun.

Öka kunskapen om Sveriges säkerhet och beredskap

Syftet med utställningen är bland annat att öka kunskapen om Sveriges säkerhet och beredskap ur ett individperspektiv, och öka medvetenheten om det egna ansvaret och hur man själv kan bidra vid svåra påfrestningar.

Många elever på Kristinegymnasiet har redan sett utställningen som bygger på att lösa problem i olika stationer, och fundera hur man ska agera vid en kris. Eleverna ska sedan utvärdera i sina klassrum.

– Vi har fått väldigt bra respons från eleverna hittills. De tycker att utställningen är spännande och att de fått ny information, säger Elisabet Noremo, rektor bitr. Kristinegymnasiet.

Förutom Kristinegymnasiet kommer även elever från några friskolor och frivilliga försvarsorganisationer i Falun att se utställningen.

Stor röd container utanför skolbyggnad. På taket en skylt där det står rädd eller beredd
Små kartongboxar på väggen med saker som kan vara bra att ha vid en kris. Händer på elever som prioriterar bland boxarna.
Sidan uppdaterad 2022-12-02