Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-03-06

Tre elever vid möbler och dator.

Elever tar över VM-möbler

Under VM användes möblerna av de tv-bolag som bevakade folkfesten. Nu, efter avslutat mästerskap, har möblerna skänkts av VM-organisationen till flera skolor i Falu kommun.
- Det känns som julafton, säger klass 4a på Hosjöskolan.

I söndags avslutades skid-VM i Falun. Nu håller Lugnet-anläggningarna på att återställas för ordinarie verksamhet igen. I Lugnets sporthall fanns mediecentret under de intensiva VM-dagarna. Därifrån kablades nyheter från skidspåren och hoppbackarna via de 1 200 medierepresentanter som fanns på plats. Inför mästerskapet köpte VM-organisationen in en hel del möbler, inte minst till de tv-bolag som fanns på plats.
- Vi funderade på vad vi skulle göra med möblerna. Valet blev att skänka möblerna till Faluns skolor. Det känns väldigt roligt att möblerna kommer till användning. Dessutom känns det bra att vi kan ge tillbaka till Falu kommun som verkligen stöttat arrangemanget, säger Falun2015:s mediechef Sara Tigerström Monfelt.

Nya, fräscha möbler

Totalt har VM-organisationen skänkt 210 kontorsstolar, 65 skrivbord, 80 bokhyllor, 65 skåp, samt ytterligare inredningsartiklar.
- Möblerna har skänkts hit till Hosjöskolan, Förskolan Linnéa och Hälsingbergsskolan. Dessutom förvaltas en del av möblerna av skolförvaltningen, säger Sara Tigerström samtidigt som hon går runt i Hosjöskolan.
Där har en hel del gamla möbler nu förpassats till skolans förråd, och in har i stället nya, fräscha möbler kommit.

Som julafton

Fjärdeklassarna Adam Fredriksson, Markus Eriksson, Ludvig Johansson och Merlin Nobera var tidigare i veckan själva på plats i mediecentret och jobbade med att få hem möblerna till Hosjöskolan. Väl där blev mottagandet mycket glatt av skolkamraterna som hjälpts åt med att röja bort gamla möbler.
- Det var som julafton när alla möbler kom, och i morse var det som att komma till en ny skola. Det känns lyxigt med en soffa utanför vårt klassrum, säger eleverna i klass 4a.

Ett lyft för hela skolan

Förskoleklasslärarinnan Anita Hanser och fjärdeklasslärarinnan Meta Tosteby gladdes åt barnens positiva reaktioner.
- Det var flera som inte ville gå hem på eftermiddagen efter att möblerna kommit, de ville hjälpas åt att göra allt klart. Det var underbart att se engagemanget. Tillsammans har vi skapat väldigt goda möjligheter att förbättra studiemiljön genom alla de extra arbetsplatser som de nya möblerna möjliggjort. Dessutom har vi lärare äntligen fått enhetliga möbler i lärarrummet. Detta känns som ett lyft för hela skolan, säger Hanser och Tosteby.

VM-organisationen skänkte även fruktlådor till skolor och förskolor i Falu kommun.

Sidan uppdaterad 2016-03-21