Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-04-14

Mentorer till unga sökes

Fler mentorer sökes!

Hittills har 40 ungdomar på tre högstadieskolor i Falun haft möjligheten att ha en egen mentor. Nu utökas programmet och alla mellan 13–17 år erbjuds möjligheten att få en vuxen mentor i sitt liv.

Som första kommun i Dalarna har Falun sedan september 2013 samarbetat med den ideella organisationen Mentor Sverige som har verksamhet i 11 kommuner i Sverige samt storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö.
Hittills har 40 Falu-ungdomar mellan 13–17 år matchats ihop med en mentor.
– Efter ett och ett halvt år med lyckat resultat känns det oerhört spännande och positivt att vi nu kan erbjuda alla ungdomar den här möjligheten. Mentor jobbar för att ge ungdomar bättre självkänsla och tro på framtiden med hjälp av vuxna förebilder, säger Lasse Westin, projektledare för Mentorprogrammet vid Falu kommun.

Fler engagerade vuxna

Många tonåringar saknar en vuxen att prata med. En mentor blir ett betydelsefullt stöd oavsett om det handlar om stora livsfrågor eller vardagsfunderingar och fungerar också som en vuxen kompis att göra roliga saker med. Eftersom fler ungdomar erbjuds den här möjligheten behövs nu också fler vuxna som engagerar sig.
– Ett mentorskap innebär att en vuxen och en ungdom matchas ihop och träffas regelbundet under ett års tid. När man träffas och vad man gör är upp till mentorparen, det viktiga är att man träffas.  Med vuxenstöd kan du hjälpa någon yngre att fatta positiva beslut och berättelser från våra nuvarande mentorer bekräftar att du som mentor växer som person genom ditt engagemang. Tillsammans ger vi ungdomar kraft att växa, säger Lasse Westin.

Är du intresserade av att bli mentor? Eller är du mellan 13–17 år och nyfiken på hur det funkar att ha en mentor? På falun.se/mentor hittar du mer information.

Sidan uppdaterad 2015-04-14