Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-06-17

Barn som står vid en lekstuga.

Barnsligt och lekfullt när lekstugan invigdes i Sågmyra

På onsdagsförmiddagen var det invigning och bandklippning vid förskolan i Sågmyra. Barnen var väldigt glada över att lekstugan som de vunnit nu kommit på plats, och de hade redan börjat leka i den.

- Jag tycker den är väldigt fin, framför Gösta Håll 3,5 år gammal.

En lokal färgtillverkare har skänkt färgen och lekstugan, och det är kommunens dagliga verksamma parkgrupp som byggt ihop den. Lekstugan provmålades av barn på Stora torget under Falu Folkfest, och lottades sedan ut till en förskola i Falu kommun. De allra flesta förskolorna anmälde genast intresse och det var slutligen Sågmyra som kammade hem vinsten.

- Det är väldigt kul att vi fått lekstugan speciellt för att alla barn och föräldrar varit med och jobbat med vår utemiljö. Lekstugan blir också pricken över i kopplat till vår pedagogik och den så kallade lärmiljön, där leken är det viktigaste, säger pedagogen Mettemarie Larholm.

Lekstugan hamnade på en liten kulle och den passar in väldigt bra in i omgivningen. När vi varit en liten stund på platsen startar invigningen och barnen klipper av ett band, sedan får de färgburkar med färg som de själva har valt.

- Vi har gett dem en fönster- och foderfärg som är linolje- och vattenbaserad, i nästan alla våra färger utom svart. Det har varit jätteroligt att göra det här tillsammans med kommunen, och det känns bra att lekstugan hamnade här och blir till nytta för barnen, uttrycker Johan Molin som är VD på Falu Rödfärg.


Lekstugan på förskolan i Sågmyra

Pedagogen Mettemarit Larholm och förskolechefen Anna-Britta Ollas Dahlström, berättade om förskolan och att lekstugan passade in jättebra.

Till hösten när alla åter samlas på förskolan i Sågmyra så startar det kreativa arbetet med att tänka ut färgsättning och att måla.

- Vi tänkte ta kort och låta barnen göra förslag, sedan får de samsas om en plan hur målningen ska se ut. Det blir en kreativ demokratiprocess, avslutar Larholm.

Sidan uppdaterad 2015-06-18