Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-04-07

Kille som arbetar vid en bil.

Dags för årets "Prove your skills"

11-14 april kommer ett 50-tal blivande personbilsmekaniker, bilskadereparatörer och lackerare avlägga sitt yrkesprov och ta examen inför företrädare i branschen. Prove your skills arrangeras för tredje året i rad av fordons-och transportprogrammet på Lugnetgymnasiet. Dessutom är det uttagning till Yrkes-SM.

– Evenemanget riktar sig till fordonsutbildare, elever, skolledare, leverantörer, handledare och branschföreträdare. Tanken är att höja kvalitén och statusen på fordonsutbildningar, säger Camille Brinkemar, lackeringslärare vid Lugnetgymnasiet i Haraldsbo.

Under tre av dagarna, 12-14 april, avläggs yrkesprov av cirka 50 elever, handledare och tekniker från hela Sverige inom inom fordonslackering, personbilsteknik och bilskadeteknik. Dessutom arrangeras föreläsningar och en utställning.
– Utställningen ligger i anslutning till yrkesproven där det finns möjlighet att mingla och besöka de ungdomar som arbetar med sina yrkesprov, säger Camille Brinkemar.
På plats finns till exempel Micke Kågered, som tävlar i Top Fuel - världens snabbaste motorsport. 2015 tog Micke EM-guld och vinnarbilen och trailen kommer finnas på plats.

I år är det dessutom uttagning till Yrkes-SM i fordonslackering, ett SM som elever från fordon- och transportprogrammet tidigare haft stora framgångar i.

Läs mer om Prove your skills

Sidan uppdaterad 2016-04-08