Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2016-06-20

Manliga mentorer sökes!

Många tonåringar saknar en vuxen att prata med. En mentor blir ett betydelsefullt stöd oavsett om det handlar om stora livsfrågor eller vardagsfunderingar och kan också fungera som en vuxen kompis att ha kul med.

– En mentors uppdrag att ge ungdomar bättre självkänsla, starkare tro på framtiden och finnas till hand för en ungdom, och nu behöver vi fler som engagerar sig. Gärna manliga sådana då vi främst har haft kvinnor som anmält sig och det är alltid bra med en mix, säger Lasse Westin, projektledare för Mentorprogrammet vid Falu kommun.

Viktigt att träffas

Som mentor kan du träffa en ungdom regelbundet under en längre tid, bygga upp ett förtroende och bli ett betydelsefullt stöd i stort och smått.
– När man träffas och vad man gör är upp till mentorparen, det viktiga är att man träffas. Genom ett engagemang i Mentor ger du dessutom dig själv möjligheten att växa som person, säger Lasse Westin.

Falun har, som första kommun i Dalarna, samarbetat med den ideélla organisationen Mentor Sverige sedan 2013. Under 2015 utökade vi programmet och omfattar nu samtliga ungdomar i Falu kommunen mellan 13–17 år.

Är du intresserade av att bli mentor? Eller är du mellan 13–17 år och nyfiken på hur det funkar att ha en mentor? På falun.se/mentor hittar du mer information.

Sidan uppdaterad 2016-06-20