Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Medverkande företag på Yrkesmässan 2019

Här följer en mycket kort presentation av de företag som kommer att finnas på plats på Yrkesmässan 11 november 2019.

Arctic Papers logga

Arctic Paper

Här jobbar: processoperatörer, tekniker, elektriker, mekaniker, ingenjörer, ekonomer, inköpare, produktionsplanerare

Här kan du jobba med: Både administrativa jobb på kontor men de allra flesta jobben finns i produktionen där de flesta jobbar skift. Vi är ett stort företag så det finns stora möjligheter att få jobba med olika saker.

Utbildning som krävs: För att jobba i produktionen krävs någon form av teknisk utbildning på gymnasiet. För vissa arbeten på kontor krävs specifik utbildning från högskola eller universitet

Vi gör: Vårt bestrukna finpapper finns t ex i skolböcker, kokböcker, affischer, förpackningar eller kartor.

Lön och arbetstider varierar beroende på vilket jobb du har

Vi har ett eget gym, stugor i Sälen och andra friskvårdsaktiviteter för de anställda.

Chans att jobba utomlands: Det kan det finnas då vi ägs av ett polskt företag

Antal anställda: Företaget har ca 315 anställda

Logga Dellner Couples

Dellner Train Connection systems

Här jobbar: Dellner Train Connection systems är ett teknikföretag där det framförallt finns många olika ingenjörsyrken; allt från utvecklingsingenjör, försäljningsingenjör, mekanisk konstruktör, teknisk projektledare mm. På vårt huvudkontor i Vika finns även en mängd andra yrken där man kan arbeta inom olika funktioner så som försäljning, ekonomi, kvalitet, logistik, montering, lager, kundservice, IT och HR.

Här kan du jobba med: En stor del av företagets medarbetare har någon form av tekniskt yrke som på olika sätt bidrar till att sälja, konstruera, kvalitetssäkra och utveckla produkter samt ge service till kunder.

Utbildning som krävs: Generellt så krävs minst 3 årig gymnasieskola och för många yrken krävs en eftergymnasial utbildning på högskola. Som exempel så är den vanligaste utbildningen för en konstruktör hos oss att ha en högskoleexamen som maskiningenjör.

Vi gör: Dellner Train Connection systems är ett globalt företag som levererar koppel, gångvägar och eftermarknadstjänster till tåg runt om i hela världen. Det gäller alla typer av persontåg så som till exempel höghastighetståg, pendeltåg, spårvagn, tunnelbana mm.

De flesta av våra anställda har flextid.

Chans att jobba utomlands: Ja, Dellner är ett internationellt företag

Dellner har sitt huvudkontor i Vika utanför Falun där företaget startades för drygt 75 år sedan. Företaget har en stark tillväxt och idag arbetar drygt 170 anställda i Vika och ca 950 anställda totalt i alla länder.

Försvarsmaktens och hemvärnets logga

Försvarsmakten

Här jobbar du som: Soldat, sjöman, officer, specialistofficer, reservofficer, civilanställd, avtalspersonal. Vägarna är många. Dina intressen och din förmåga avgör vad du kan göra. Du kan också jobba deltid samtidigt som du har ett annat jobb.

Arbetsuppgifter? En mängd. Till exempel skydda, bevaka, spana, IT, ekonomi, logistik, sjukvård. En mängd olika uppgifter inom olika områden (armén, flygvapnet, marinen, hemvärnet, ledning, logistik, marinen, sjukvård, specialförband, underrättelse/säkerhet)

Vilken utbildning krävs? För soldat/sjöman krävs militär grundutbildning. Specialistofficer läser tre terminer, officer läser minst sex terminer. Som civilanställd är det beroende på tjänst.

Vi jobbar med: Skydd till Sverige och försvar av landets frihet, samt skapa fred och säkerhet på andra platser i världen där det finns krig och konflikter.

Lön: Olika beroende på befattning. Ingångslönen för en soldat som har genomfört militär grundutbildning är 19 000 kr.

Arbetstider varierar beroende på befattning.

Det finns en mängd utvecklingsmöjligheter inom företaget. Karriär både som specialist och chef. Du kan alltid byta inriktning. Möjlighet att få individuell livs- och karriärsplanering.

Chans att jobba utomlands? Vi har medarbetare utomlands, både militär och civila, som jobbar fredsfrämjande. Utlandstjänst är med särskilda villkor och ersättning.

Antal anställda: ca 50 000. Ca 20 000 arbetar dagligen i Försvarsmakten. Hemvärnet har ytterligare ca 20 000. Därtill finns många som jobbar tidvis.

Maserfrakts logga

Maserfrakt

Här jobbar du som: Lastbilschaufför, maskinförare, transportledare, säljare, åkeriägare

Vilken utbildning krävs? Fordon och transport, Bygg o anläggning, kompletterande

Lön: 25000-35000

Vi har transportuppdrag under dygnets alla timmar så är det vanligt med skiftgång

Antal anställda: 160 tjänstemän, men sysselsätter 2500 personer!

Logga region dalarna

Region Dalarna

Här jobbar du med: Hälso- och sjukvård, tandvård, IT och teknik, administrativa yrken, kök och städ, kultur och bildning, kollektivtrafik med mera.

Vilken utbildning krävs? Minst gymnasieutbildning. Vii berättar gärna mer på plats om vad som krävs för de olika yrkena.

Vi jobbar med: Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss!

Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö.

Antal anställda: Regionen är Dalarnas största arbetsgivare med ca 8500 anställda.

Logga försvarsmakten och hemvärnet

Swedbank

Här jobbar du med: Allt från Rådgivning/Sälj som man stöter på våra bankkontor till HR, IT, Service, Ekonomi, Marknadsföring, Kommunikation m.m.

Arbetsuppgifter: Allt från operativa, taktiska och strategiska arbetsuppgifter.

Vilken utbildning krävs? Utbildning inom Ekonomi, IT, HR, Marknadsföring etc.

wsp logga

WSP

Här jobbar: Ingenjörer, projektledare, biologer, arkeologer, geotekniker, planarkitekter, landskapsarkitekter, arkitekter.

Du jobbar som: Rådgivande och projekterande konsult.

Vilken utbildning krävs? Vanligast är ingenjörsutbildning men det finns många vägar att ta för att kunna jobba på WSP

Finns chans att jobba utomlands inom företaget? Ja

Antal anställda: 50 000

Keolis logga

Keolis

Här jobbar du som: Bussförare, mekaniker, ekonom, servicehallsmedarbetare, trafikplanerare, utbildare, fastighetsskötare, arbetsledare, trafikledare.

Du jobbar med att: Köra buss, planera arbetstider, serva och laga fordon, utbilda personal, hantera ekonomi, tvätta och städa fordon, hantera medarbetare, leda och fördela arbete eller underhålla fastigheter.

Utbildning som krävs: Bussförare; D-behörighet, YKB, Förarcertifiering, Mekaniker; Fordonsteknisk utbildning, Ekonom; ekonomisk utbildning.

Lön: Som bussförare är ingångslönen 25150 kr/månad. Som timanställd är ingångslönen 144,54 kr i timmen.

Bussförare kan jobba dygnets alla timmar. Mekaniker jobbar i skift kl 07.00- 23.00. I servicehallen mellan kl 15.00-04.00

Du kan delta i friskvård och det finns chans att jobba utomlands.

Antal anställda: 6500

Logga Scandic

Scandic

Arbetsuppgifter hos oss: Kök & restaurang, avdelningschefer, städning, reception/kundtjänst, administration

Utbildning som krävs: Kockutbildning, hotell & restaurang-skola, högre hotellstudier

Vi är ett stort företag med 300 hotell och 16 000 anställda i flera olika länder så det finns möjlighet till förflyttning och att utvecklas inom ditt jobb.

Logga Falu kommun

Falu kommun

Om oss: Falu kommun är en stor arbetsgivare, här arbetar ca 5 000 personer.

Vi jobbar med: många olika saker, vi har ca 220 olika yrken och massor av intressanta arbetsuppgifter. Här finns vaktmästare, lärare, sjuksköterskor, It-tekniker, miljöinspektörer, ingenjörer, socialsekreterare, ekonomer och många fler.

Vi som jobbar här: ger service till alla som bor i Falu kommun varje dag, hela dygnet och genom hela livet. Vårt jobb gör skillnad - Vi har jobb som märks.

Unionens logga

Unionen

Om oss: Unionen är ett fackförbund och har 18 stycken regionkontor med ca 500 anställda. Våra hjärtefrågor är: kompetensutveckling, fler och bättre jobb samt att man ska ha balans i arbetslivet. Vi arbetar utifrån att allt kan bli bättre. 

Här jobbar: i huvudsak ombudsmän, med service och stöd till våra medlemmar, men vi har också andra roller som exempelvis arbetsmiljöombud, opinionsbildare och försäkrings-/pensionsinformatör.

Arbetsuppgifter: i det stora hela handlar om att ge service och stöd till våra medlemmar samt att verkställa de beslut som medlemmarna fattar på kongressen, som är vart 4 år.

På regionkontoret i Dalarna jobbar vi med bl.a. arbetsrättsliga förhandlingar, utbildningar, arbetsplatsbesök, pensions- och försäkringsinformation, opinionsbildning.

Vilken utbildning krävs? Du behöver eftergymnasial utbildning och erfarenhet av att jobba med förhandlingar. Vanlig utbildningsbakgrund är på högskola inom juridik, statsvetenskap, personalvetenskap och ekonomi. Man kan också ha med sig erfarenhet av att ha varit fackligt förtroendevald på en arbetsplats.

pOLISMYNDIGHETENS LOGGA

Polismyndigheten

Här jobbar du som: Polisanställd eller civilanställd

Du jobbar med: Exempelvis ingripanden, utredningar, förundersökningar, som operatör på polisens kontaktcenter, som forensiker eller som hundförare, trafikpolis, analytiker, HR-konsult eller jurist.

Vilken utbildning krävs? Polisutbildningen samt en rad olika andra utbildningar om man önskar en civil anställning

Lönenivån: Ingångslön ca 26 000:-/månaden

Det finns goda utvecklingsmöjligheter beroende på intresse och kompetens.

Logga Tension

Tension

Här jobbar du som: Programmerare, 3D-grafiker eller Speldesigner

Du jobbar med att: Skapa grafiskt material, programmera, designa spel, utbilda

Vilken utbildning krävs? Spelutbildning med inriktning programmering, grafik, speldesign.

Logga ABB

ABB

Här jobbar du med: Konstruktion, Forskning, Ekonomi, Sälj, Resemontage, Montage, Kvalitet, Miljö, HR, Projektledare, Orderhantering, Elprovning, Produktionsutveckling, mm

Vilken utbildning krävs? Minst 3 årig gymnasieutbildning.

Vi tillverkar: Produkter för överföring av högspänning i och mellan länder.

Lönenivå: Största antalet ligger mellan 25 000 - 50 000/månaden

ABB är ett världsomspännande företag med mycket stora utvecklingsmöjligheter i såväl landet som i utlandet.

Logga Nordlo

Nordlo

Här jobbar du som: IT-konsult, tekniker, verksamhetskonsulter, säljare, utvecklare, ekonomer eller ledare.

Nordlo ser till att företagens IT fungerar samt digitaliserar företagens processer.

Du jobbar med: Försäljning, utvecklings-, service-, administrativa och ledarskapsjobb.

Vilken utbildning krävs? IT-infrastruktur, programmering, försäljning, ekonomi, ledarskap eller verksamhetsutbildningar

Lönenivå: 20 000-50 000kr/månaden

Kompetensutveckling är väldigt viktigt för företaget så utvecklingsmöjligheterna är jättestora och det finns chans att jobba utomlands

Antal anställda: 600

UNG FÖRETAGSAMHET

OBS! UF medverkar endast som utställare! Håller ej föreläsning.

Ung Företagsamhet är en politiskt obunden, ideell utbildningsorganisation och är en del av den globala organisationen Junior Achievement. Sedan 1980 har man utbildat gymnasieelever i entreprenörskap, det vill säga att kunna driva ett eget företag, genom utbildningen UF-företagande.

Här jobbar du som: Egenföretagare

Vilken utbildning krävs? Beror på vilken verksamhet du ska bedriva. Eget driv och engagemang viktigt.

Räddningstjänstens logga

Räddningstjänsten Dala Mitt

Här jobbar du som: Brandman, deltidsbrandman, brandingenjör

Du jobbar med: Utryckning på larm och förebyggande verksamhet som förhindrar olyckor och bränder

Vilken utbildning krävs? Det finns flera olika utbildningsvägar som vi kommer presentera på mässan

Lönenivå: Från ca 26 000 och uppåt

Arbetstider: Både dagtid och jourtid dygnet runt

Antal anställda: ca 450

Rolf Ericson Bil logga

Rolf Ericson Bil säljer och reparerar fordon.

Här jobbar du som: Tekniker, säljare, plåtslagare, lackerare eller butikspersonal.

Du jobbar med att: Reparera fordon eller sälja tjänster/produkter

Vilken utbildning krävs? Fordonsteknisk utbildning eller annan 3 årig gymnasieutbildning.

Lönenivå: 25000 - 50000 kr

Antal anställda: ca 200 anställda.

Övrigt: Det finns stora utvecklingsmöjligheter inom företaget eftersom vi har många olika yrkesroller och är positiva till internrekrytering.

Fordonsbranschen går en otroligt spännande framtid tillmötes där det kommer krävas en omställning till hur vi transporterar oss i vår vardag. Den resan vill vi vara med på och vi hoppas att du som ung idag vill göra den med oss.

Sidan uppdaterad 2019-10-15