Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Två personer som tittar på varandra

SFI-skolor i Falun

I Falun finns flera SFI-skolor. Du kan anmäla dig till en SFI-skola hos Vägledningscentrum. Vägledningscentrum är i samma lokaler som Arbetsförmedlingen i Falun.

AlphaCE

Vi lägger stor vikt att hitta koppling till arbetsliv och de frågor som är viktiga för dig genom inspiration och motivation. Hos oss kan du studera enbart SFI eller kombinera SFI med högskoleinriktade gymnasiekurser eller en yrkesutbildning inom lokalvård. Man kan också studera SFI kombinerat med kursen Förberedande körkortsteori.

Studievägar: 1, 2 och 3
Distansundervisning: Nej
Adress: Vattugränd 3, Falun
Webbplats: www.alphace.selänk till annan webbplats

Hermods

SFI ger dig språkliga hjälpmedel för samtal och det ger dig möjligheter till ett aktivt deltagande i vardags-, samhälls- och arbetslivet. Vi lägger stor vikt vid samtalet. Att prata mycket och ofta gör dig bättre rustad för livet. Vi arbetar mycket med att hitta kopplingar till ditt liv och de frågor som är viktiga för dig genom dialog. Vi stärker dig i ditt språk genom att utgå ifrån din nivå.

Kurs: C och D
Studievägar: 2 och 3
Distansutbildning: Ja
Webbplats: www.hermods.selänk till annan webbplats

Svensk vård och kompetensutveckling (SVOK)

All undervisning utgår från färdigheterna höra, läsa, skriva och tala. Vi går på studiebesök och tar emot föreläsare. Vi arbetar inom olika teman som till exempel familj, Sveriges landskap, söka jobb och demokrati.

Studievägar: 1, 2 och 3
Distansutbildning: Kurs C och D
Adress: Holmgatan 32, Falun
Webbplats: www.svok.selänk till annan webbplats

Sidan uppdaterad 2020-03-06