Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Två kvinnor.

Särskild utbildning för vuxna

Särskild utbildning för vuxna (Särvux) är en frivillig kommunal vuxenutbildning för dig över 20 år. Den riktar sig till vuxna personer med utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada.

Form på undervisningen

Undervisningen sker i små grupper eller enskilt. Du söker en eller flera kurser inför varje nytt läsår. Kursen delas upp i ett lektionspass per vecka. Ett lektionspass kan vara i 20–150 minuter.

Grundläggande datoranvändning ingår i alla kurser. Det finns möjlighet att använda talsyntes.

Om kurserna

Särvux erbjuder kurser på olika nivåer och i många olika ämnen. Här möter du engagerade lärare och studiekamrater du kan växa med. Betyg eller intyg ges för varje avslutad kurs.

Kurserna varar i två terminer eller mer beroende på vilka förkunskaper och vilken studietakt du har. Kursplaner och information om Särvux kan du hitta på Skolverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lärlingsutbildning

Hos oss har du möjlighet att gå en lärlingsutbildning på halvtid. Då är utbildningen till största delen förlagd till en arbetsplats och vid ett tillfälle i veckan är det teori på skolan. Yrkesområden kan vara till exempel inom café och restaurang, lokalvård och handel.

Studiemedel/CSN

Du kan inte söka studiemedel (CSN) för studier på Särvux.

Sidan uppdaterad 2019-03-13