Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Massa grönska i Stabergs trädgård

Fyra trädgårdar

För den trädgårdsintresserade är ett besök i Världsarvet Falun en upplevelse under sommarhalvåret. Här finns fyra trädgårdar som var och en speglar en epok och visar den estetiska rikedom som skapades av bergsmännen och deras familjer utanför centrala Falun. Alla trädgårdar har fri parkering. 

Stabergs bergsmansgård

Den genuina barockträdgården, som fick sin nuvarande form vid mitten av 1700-talet, har en tidstypisk tydlig symmetri. Här finns fruktträdgård med klonarkiv, köksträdgård, vackra blommor och växthus. Café och restaurang.

Linnés bröllopsstuga

En annorlunda inhängnad, ett s.k. standtun, omgärdar trädgården som har sitt ursprung i 1700-talet där köks- och medicinalväxter är i fokus. Sommarcafé. Välkommen till ett grönt skafferi!

Stora Hyttnäs

Trädgården ligger fantastiskt vackert i Sundborn och har den engelska 1800-talets trädgård som förlaga. Njut gärna av en kaffekorg i gräset. Sommarcafé.

Carl Larssongården

Trädgården som hör till konstnärshemmet i Sundborn har nyligen restaurerats enligt skisser och målningar av Carl Larsson. Hustrun Karin Larsson skapade en vacker trädgård för alla sinnen. 

Sidan uppdaterad 2019-10-07