Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Studie- och yrkesvägledning

Väglednignscentrum finns för dig som bor i Falu kommun och är vuxen. Här finns Vuxenutbildningens studie- och yrkesvägledare.

Du kan boka vägledningssamtal med våra studie- och yrkesvägledare för att:

 • få stöd i att välja utbildning eller framtida yrke,
 • planera dina studier eller gymnasieexamen och
 • prata om din studiesituation.

Vi finns på Åsgatan 15 Falun och tar emot bokade besök.

Frågor om Vuxenutbildningen och ansökan

Frågor om antagning, hjälp med din ansökan och andra kortare frågor får du hjälp av Kontaktcenter med. Boka inte vägledningssamtal för dessa frågor.

Boka vägledningssamtal

(ej SFI / not swedish for immigrants)

 

Boka samtal om SFI, svenska för invandrare/swedish for immigrants

Ring Kontaktcenter på 023-830 00, mejla kontaktcenter@falun.se eller besök dem på Slaggatan 3D för att boka tid om SFI. Vill du anmäla dig till SFI gör du det här (LÄNK).

Skyddade personuppgifter

Har du skyddade personuppgifter, ta kontakt med Kontaktcenter för hjälp att boka vägledningssamtal om du inte vill ange e-postadress och telefonnummer genom vår bokningssida.

 

Hur går ett vägledningssamtal till?

 • Möte på Väglednignscentrum Åsgatan 15

  Du får träffa en studie- och yrkesvägledare i våra lokaler på Åsgatan 15, 1 våning upp.
  Vi finns i samma byggnad som Swedbank men med igång vid husets hörn. Du kan ta hiss eller trappen upp till Vägledningscentrum.
  Vi bokar in 55 minuter för mötet men känner du dig klar snabbare avslutar vi tidigare. Behöver du mer tid bokar vi in ett nytt samtal en annan dag.Om du inte har studerat på Vuxenutbildningen i Falun tidigare är det bra om du tar med dina tidigare betyg.När du bokat tiden får du en bokningsbekräftelse på mejl. I det mejlet finns en länk där du kan omboka eller avboka mötet. Hittar du inte mejlet kan det hamnat i din skräppost.Karta till Vägledningscentrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Onlinemöte via Teams

  Du får träffa en studie- och yrkesvägledare i ett videosamtal.När du bokat ett onlinemöte får du ett mejl med länk där du ansluter till mötet genom programmet Teams. Får du inget mejl behöver du kolla skräpposten i din mejlinkrog. Det händer att din mejlleverentör (hotmail, outlook) sorterar våra mejl som skräppost. Ser du fortfarande inget mejl med länk kontakta Kontaktcenter på kontaktcenter@falun.se eller 023-830 00.I detta mejl finns också en länk där du kan omboka eller avboka mötet.Du kan använda en dator och ansluta direkt till mötet utan att ladda ner Teams. Använder du en mobiltelefon behöver du ladda ner appen Teams.När du anslutit hamnar du i ett väntrum. När mötet börjar släpper studie- och yrkesvägledaren in dig i mötet. Du kommer kunna se och höra studie- och yrkesvägledaren. Du behöver aktivera din mikrofon och gärna också kamera (frivilligt).
  Under mötet kan studie- och yrkesvägledaren dela sin skärm så ni kan se samma information.
  Vi bokar in 55 minuter för mötet men känner du dig klar snabbare avslutar vi tidigare. Behöver du mer tid bokar vi in ett nytt samtal en annan dag.Har du inte studerat på Vuxenutbildningen i Falun förut är det bra om vi får se dina betyg innan samtalet. För att vi ska kunna se dina betyg behöver du:
 • Telefonmöte

  Du blir uppringd på det telefonummer du skriver i din tidsbokning. Du får prata med en studie- och yrkesvägledare. Ett vägledningssamtal på telefon passar om du vill prata om val av studier eller yrke men inte om vi ska göra en studieplan eller titta på mycket information.Vi bokar in 30 minuter för mötet men känner du dig klar snabbare avslutar vi tidigare. Behöver du mer tid bokar vi in ett nytt samtal en annan dag.När du bokat tiden får du en bokningsbekräftelse på mejl. I det mejlet finns en länk där du kan omboka eller avboka mötet.Har du inte studerat på Vuxenutbildningen i Falun förut är det bra om vi får se dina betyg innan samtalet. För att vi ska kunna se dina betyg behöver du:
Sidan uppdaterad 2024-06-04