Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

El begränsad auktorisation B - Distans

Du kommer att få teoretiska och praktiska kompetenser för att kunna arbeta med elinstallationsarbete i lågspänningsanläggningar (i befintlig gruppledning). Begränsad auktorisation passar dig som behöver jobba med el som fastighetstekniker, vitvaruinstallatörer, mekaniker, underhållspersonal samt reparatör med att installera och koppla bort elektriska utrustningar, ljusarmaturer och uttag.

För att få begränsad auktorisation B har Elsäkerhetsverket även krav på praktisk erfarenhet. Läs mer hos Elsäkerhetsverket (länk). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förkunskaper: Godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska och matematik från grundskolan eller motsvarande.

Kurslängd: 200 gymnasiepoäng, 10 veckor.

Kursupplägg: Undervisningen bedrivs som distansstudier med stöd av lärare via telefon, e-post och utbildningsportal. Du läser huvuddelen hemifrån med vårt distansstöd och kommer till vår skola i Sundsvall för 2 obligatoriska laborationsträffar. Det är fyra dagar åt gången och innehåller teorigenomgångar, laborationer, övningar och slutprov.

Kurskostnader: Kostnader för eventuell litteratur, resa och boende vid labbträffarna i Sundsvall tillkommer.

Utbildningsanordnare: Trainor (Sundsvall).

Kurser:

  • Praktisk Ellära (ELLPRA0) 100p
  • Elkraftteknik (ELRELF0) 100p
Sidan uppdaterad 2024-05-14