Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Kock - Klassrum

Kockar arbetar med matlagning på restauranger eller i storkök. Att planera och förbereda maten är en stor del av arbetet men kock är också ett kreativt yrke. I perioder kan det vara högt tempo i köket och det är bra att vara serviceinriktad och trivas när det är mycket att göra. På arbetsplatsen kan du behöva arbeta dagtid, kvällstid och helger.

Planerad start: Startar vanligtvis fyra gånger per år (augusti, oktober, januari, mars). Se alla datum för ansökan här.

Förkunskaper: Godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk på grundläggande nivå eller motsvarande.

Omfattning: 1200 gymnasiepoäng, 48 veckor. Har du redan betyg i ämnen som ingår i utbildningen påverkas utbildningens längd och poäng.

Upplägg: Utbildningen läses på heltid med viss del självstudier. I utbildningen ingår både teoretiska och praktiska moment. Redan vid starten går vi tillsammans igenom din individuella studieplan och planerar in dina praktiska moment och lärlingstid. Utbildningen genomförs med ett praktiskt lärande i samarbete med branschen.

Det kan finnas möjlighet att omvandla utbildningen till en lärlingsutbildning. Om du önskar en lärlingsplats, måste du prata med läraren om dina möjligheter.

Kostnader: Litteratur och arbetskläder ca 1000 kr.

Utbildningsanordnare: Yrkesakademin AB. Falun, Främby.

Ämnen:

Ämne

Ämneskod

Poäng

Livsmedelshygien nivå 1

LIVS1000X

100

Livsmedel- och näringskunskap nivå 1

LIVM1000X

100

Mat och dryck i kombination nivå 1

MATD1000X

100

Matlagning nivå 1

MATG1000X

100

Matlagning nivå 2

MATG2000X

100

Matlagning nivå 3

MATG3000X

200

Matlagning nivå 4

MATG4000X

200

Matlagning nivå 5

MATG5000X

200

Service och bemötande nivå 1

SERV1000X

100

Poäng totalt

 

1200

Information från Arbetsförmedlingen

Hos Arbetsförmedlingen kan du läsa mer om yrket, möjligheter till jobb, lön med mera.

Information om Kock Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2025-10-24