Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

1.2 Redigeringsytan

Redigeringsytan är där du bygger upp din webbsida och dess innehåll. Det är i innehållsytan du placerar ut de olika delarna (så kallade SiteVision moduler) du vill använda.

Redigeringsläge.

När du för muspekaren över de olika modulerna markeras de med en svart ram. Dessutom får du en dra och släpp-ikon i övre högra hörnet av den aktuella modulen. Med hjälp av den kan du flytta modulen och placera om innehållet tills dess att den ligger där du vill.

Ikon för drag and drop.

Status

Ikonen för publicerad.

I övre, högra hörnet av redigeringsytan kan du se vilken status en sida har. Publicerad, ej publicerad och ändrad är begreppen som används. För muspekaren över statusikonen för att visa statusinformation.

Ej publicerad:

Ikon för ej ej publicerad.

Publicerad:

Ikon för publicerad.

Ändrad:

Innehåll som har ändrats i redigerings­läge, där ändringarna inte är publi­cerade. Onlineversion och offlineversion skiljer sig åt.

Ikon för ändrad.

Sidlås:

Låsikonen talar om för dig att du, eller någon annan som också är inloggad, låst sidan och därför spärrat sidan för redigering. För muspekaren över låset så kan du se vem som låst sidan och när.

Ikon för sidlås.

Ångra:

När du gör förändringar på en sida, lägger till, tar bort, eller gör förändringar i en modul så kommer Ångra upp som ett alternativ i statusfältet. Du kan också komma åt ångra genom verktygsikonen uppe i vänstra fältet av verktygslisten.

Ikon för ångra.

Länkstig

Precis under verktygslisten ser du länkstigen, en undermeny du använder för att navigera på din webbplats i redigeringsläget. Ikonerna och länktexterna visar olika saker.

Ikonerna visar en meny med undersidorna som ligger under den aktuella sidan. Med hjälp av länkstigsmenyn kan du navigera dig fram till andra sidor i din struktur.

Länstigen.

Rubrikerna, sidnamnen, visar ett brödsmulespår vart du befinner dig i strukturen, och fungerar dessutom som en genväg för dig att navigera tillbaka till tidigare sidor i strukturen.

Sidan uppdaterad 2019-08-06