Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

2.1.1 Avpublicera

Att avpublicera en sida innebär att den inte längre finns tillgänglig i online-versionen av webbplatsen. Besökarna kan alltså inte längre nå sidan via en länk eller via sökmotorer, men du ser den fortfarande i redigeringsläge.

Så ser du att en sida är avpublicerad

En sida som inte är publicerad markeras med statusen "Ej publicerad" längst upp till höger i redigeringsytan.

Skärmdump

I navigationsträdet ser du att en sida är avpublicerad genom en orange markering med ett vitt kryss.

Skärmdump

Så här avpublicerar du en sida

Gå du till sidan i redigeringsläget, klicka sedan på kugghjulsikonen i verktygslisten och välj Avpublicera.

Du kan också högerklicka direkt på sidan i navigationsträdet och välja Avpublicera.

Skärmdump

Du får frågan om du är säker, svara ja.

Skärmdump

Avpublicera en schemalagd sida

Om en sida är schemalagd att publiceras eller avpubliceras på ett specifikt datum så är den märkt med en klockikon.

Skärmdump

Då går det inte att högerklicka på sidan och välja avpublicera. Då måste du först låsa upp sidan genom att klicka på den blå knappen Stoppa publicering. Därefter kan du avpublicera.

Skärmdump
Sidan uppdaterad 2020-10-19