Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

2.1.4 Spara version

Varför versioner?

Säsongsbaserat

Versioner är ett smidigt sätt att arbeta med utformning av nytt eller förändrat innehåll på en sida. Du kan till exempel skapa en sommar och en vinterversion av en sida som visar olika bilder och text beroende på säsong.

Om något blir fel

Versioner ger dig även möjlighet att återgå till en sidas tidigare utseende och innehåll, om du vill ångra en omfattande en ändring.

Antal versioner

Alla sidor finns i minst två versioner, en publicerad och en opublicerad arbetsversion. Därutöver finns det en automatiskt sparad version av den senast publicerade versionen av sidan.

Eventuellt finns det även upp till fem automatiskt sparade versioner från de senaste publiceringarna och ett antal versioner som du själv har sparat aktivt.

Var ser man alla versioner?

Under ikonen Visa finns alternativet Versioner. Där kan du se vilka versioner som finns av sidan som du står på. Det finns två typer av versioner:

  • Sparade versioner
  • Automatiskt sparade versioner

Så sparar du en version

Gå till den sida du vill spara en version av i redigeringsläget. Gör ändringar enligt önskemål. Klicka på ikonen Redigera i verktygslisten och välj Version.

Skärmdump

En ruta visas där du får namnge din version. Namnet på versionen kommer alltid föregås av datum och klockslag så det kan du utelämna vid namngivningen.

Skriv Klicka OK för att spara.

Skärmdump
Sidan uppdaterad 2020-10-19