Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

4.4.2 Kontakter i brödtext

När det måste finnas en specifik person som kontaktperson kopplat till ett speciellt stycke på en sida, följ stegen nedan. Observera att ingen dubbel information ska finnas på en sida. Det betyder att om kontaktinformationen som du tänker ha i brödtexten redan finns under kontaktikonen så ska du inte lägga den brödtexten.

Kontaktboxar ska inte ta mycket plats. Man lägger upp kort information, utan foto, och lägger till en grå linje till vänster om texten (med hjälp av en design "dekoration" för textrutan).

Så skapar du en kontaktruta i brödtexten

1. Skapa separat textmodul för kontaktinformationen
För att få in den gråa linjen bredvid kontaktinformationen så måste du placera informationen som ska ha den i en egen textmodul. Det kan du göra genom att skapa en ny textmodul, eller, om du har texten mitt i brödtexten "dela" textmodulen.

Ställ markören i texten där du vill dela textmodulen och välj Verktyg (Obs! Blanda inte ihop den här med ikonen med ikonen för Redigera, som har två kugghjul) och välj sedan Dela textmodul. All text nedanför markeringen flyttas ner till en ny textmodul.

Skärmdump.
Skärmdump.

2. Skapa innehåll
Placera textrutan där du vill ha den och skriv in kontaktinformationen.

Obs! Skapa inte för stort mellanrum mellan rader

Om man trycker "Enter" för att skapa en ny rad (ny kontaktperson) skapas ett nytt stycke, vilket innebär för stort mellanrum mellan raderna. Tryck därför "Shift+Enter" när du skapar en ny rad. Då skapas ett mindre avstånd som ser trevligare ut för ögat.

Exempel utseende mellanslag med "Enter":

Namn Efternamn

Telefonnummer

E-post

Exempel utseende mellanslag med Shift+Efter:

Namn Efternamn
Telefonnummer
E-post

3. Designa boxen
När innehållet i textrutan är på rätt plats och har sitt innehåll är det dags att skapa boxen runt rutan.

Högerklicka på den textrutan med kontakinnehållet under Innehåll och välj "Dekoration" och "Kontaktruta i brödtext". Då skapas en grå linje till vänster om innehållet. Klart!

Skärmdump.
Sidan uppdaterad 2018-06-29