Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre personer som går i gräset

Introduktion

På Träflaskan arbetar vi med föräldraaktiv introduktion. När föräldrar är aktiva i introduktion finns de med i rutinerna på förskolan och skapar en trygghet och kontinuitet för barnet. Föräldrarna blir bekanta med verksamheten och får möjlighet att lära känna pedagogerna.

Så fungerar introduktionen

Under introduktionen är det du som förälder som vägleder ditt barn in i de rutiner som finns på förskolan. Om du som förälder är positiv och aktiv under introduktionen hjälper du ditt barn att förstå att förskolan är en rolig plats att vara på och att ditt barn kan känna trygghet där.

Din roll som förälder/vårdnadshavare

För ditt barn är det en stor omställning från att vara hemma till att börja på förskola. Ditt barn kommer till en helt ny miljö och känner sig trygg med dig, därför är det värdefullt med din delaktighet och att du på ett positivt sätt visar ditt barn hur det går till på förskolan.

Du som förälder har viktiga kunskaper om ditt barn som vi är intresserade av. Berätta gärna för oss om ditt barn, vi kommer också att fråga om olika saker under introduktionstiden.

Vår roll som pedagoger

Under introduktionen har vi pedagoger möjlighet att få se vad ditt barn är van vid, hur det vill bli tröstat, vad ditt barn tycker om att leka och så vidare. Vi pedagoger ser hur du som förälder gör med ditt barn och lär oss av dig. Vi ser fram emot att lära känna dig och ditt barn!

Vi kommer att lägga största vikt vid att lära känna dig som förälder och att vägleda dig. Om du känner trygghet med oss pedagoger vet vi att även ditt barn kommer att göra det. Barn litar på sina föräldrar!

Sidan uppdaterad 2024-01-18