Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Stort ljust rum med en piano i.

Rum: 208 Keramik

Rum 208 är ett litet keramikrum med drejskivor, knådbänk, mm.

UTRUSTNING

Vill du få en introduktion innan du bokar? Intro sker varannan onsdag (jämna veckor) klockan 20:00-21:00. Vi går igenom lokalen, städrutiner, verktyg, lera och hur du hanterar dessa. Du behöver inte gå intro för att kunna boka lokalen. Innan varje introtillfälle är lokalen öppen från 17:00 för att prova dreja eller på annat sätt skapa med lera tillsammans med coach.

Städning

Det kan ta tid att städa efter att ha hanterat lera. Beräkna åtminstone 45 minuter för ihop-plock och städning i normaltakt. Lathund för städrutiner finner du i lokalen.

Spara skapade alster- torka för att ta hem

Det finns möjlighet att torka dina alster i 14 dagar efter skapandetillfället, därefter måste de hämtas för att inte hamna i återvinningen för att därefter bli ny, mjuk, lera. Det finns i nuläget tyvärr ingen möjlighet att bränna det som skapas.

Spara skapade alster- Fortsätta sen/pågående projekt

I 208 finns en hylla märkt “pågående projekt”, där kan du placera pågående arbeten med lera. Att ta hem lera och/eller torkade alster Du står själv för fraktmaterial av alster som tas hem. Vi rekommenderar att du handskas varsamt med heltorr, obränd, lera eftersom det är mycket fragilt/skört i det stadiet. För att veta mer om lera, se avsnittet “Lerans olika stadier” som finns här. Pdf, 7.5 MB, öppnas i nytt fönster.

I Rum 208 finns:

Stengodslera utan chamotte (vit), ny och återvunnen Stengodslera, med 25% chamotte (grå), ny och återvunnen 2st drejskivor/drejstationer 2st förkläden, utan ärmar

Knådbord 2st gipsplattor för knådning och återvinning Drejkit (vattenkar, drejjärn, drejsken, nål, trasa, svamp, skärtråd m.m) Verktyg och material för kavling 10-tal böcker för inspiration, tips och råd Steg-för-steg-guider med bildstöd för olika tekniker

Strukturerade tyger och andra verktyg för att skapa textur Material (plaststuvar) för att förvara och torka lera Spånskivor, runda, i olika storlekar

Åsiktslåda/formulär för feedback och önskemål om förbättringar

Prisinformation material:

Stengodslera, utan chamotte (vit) Ny: 10kr/kg Återvunnen: 5kr/kg (lufttorkad, använd, lera som gjorts om till ny, mjuk, lera)

Stengodslera, med 25% chamotte (grå) Ny: 20kr/kg Återvunnen: 10kr/kg (lufttorkad, använd, lera som gjorts om till ny, mjuk, lera)

Du betalar endast för materialet när det tas med hem. Det kostar inget att nyttja leran i lokalen.

Betalning sker via swishnummer 123 594 37 58 som finns uppsatt i lokalen

Torkade alster hämtas senast 14 dagar efter skapandedatumet, därefter rensas hyllorna för att göra plats för nytt.

Intro ges varannan onsdag mellan 20:00-21:00 för dig som vill få handledning innan du bokar.

För att utforska lera och upptäcka andra sätt att jobba med materialet vill vi tipsa om onsdags- och torsdagsverksamheten då keramikverkstan är öppen. Onsdagar och torsdagar har du möjlighet att prova på drejning och annat skapande i lera med coach närvarande. Se mer om verksamheten här.

PRISER

0 - 26 år

20 kronor per timme

Privatpersoner över 26 år, studieförbund och föreningar.

50 kronor per timme

Företag och kommersiella aktörer

100 kronor per timme

BOKA

HITTA TILL LOKALEN

Rumsnumret för lokalen är 208 och finns på plan 2.

Gå in genom entrén på Teatergatan 5, ta sedan trappan eller hissen upp till plan 2.

Tar du trappan går du sedan till höger, tar du hissen går du till vänster.


Sidan uppdaterad 2024-02-05