Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Större sällskap promenerar på vattnets väg till gruvan

Dikarbackens odlingslandskap

Dikarbackens odlingslandskap ligger tre km från centrala Falun, nära Falu Gruva och är en viktig del av Världsarvet Falun. Här finns spår av gamla bosättningar och hyttområden, slagghögar och odlingsmarker.

Här kan man vandra längs vandringsleden Vattnets väg till gruvan och hälsa på djuren. Dikarbacken är ett kommunalt kulturreservat och just nu anläggs ett nytt besökscentrum tillsammans med nya skyltar och annan information för besökare. Kulturreservatet kommer att invigas i sin helhet under hösten 2023.

En vuxen och två barn sitter på en liten bro och leker i en bäck

Naturskolan

Naturskolan håller till på Dikarbacken. Naturskolan är inte en skola med egna elever utan en resurs för förskolor, skolor och allmänheten i Falu kommun. Hos Naturskolan lär sig barn om världsarvet, naturen, hållbar utveckling, Faluns historia och att samarbeta med varandra.

Vuxna och barn besöker Dikarbackens getter vintertid

Besök Naturskolans djur

Naturskolan har djur på Dikarbacken som alla kan besöka gratis. Här finns får, kor, grisar och självaste Bocken Kåre som en gång upptäckte den värdefulla kopparmalmen i Falu Gruva! Ibland har Naturskolan aktiviteter för allmänheten, till exempel lammvisningar i slutet på april, Mors dag-firande i maj och Djurens Jul-firande i december. Dessa aktiviteter är gratis. Oftast finns personal på plats varje vardag.

Skylt vid Dikarbacken med texten "Barnens hinderbana"

HITTA TILL DIKARBACKEN

Ta buss 14 från Knutpunkten till Götgården eller till Krondiksdammen om du vill besöka Dikarbacken. Parkering för bil finns på Lilltorpet.

Sidan uppdaterad 2023-08-10