Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

En mamma och två barn

Föräldrasamverkan

Förskolans uppgift är att i samarbete med föräldrarna verka för att varje barn får möjlighet att utvecklas utifrån sina unika förutsättningar.

Utvecklingssamtal

Utvecklingssamtalet är grunden i förskolans och familjens kommunikation om barnets utveckling och trivsel. Vi har två sådana samtal om året, vår och höst. Detta samtal är barnets egen tid med pedagoger och föräldrar, då vi samtalar om vad barnet är intresserat av och tycker är roligt, när det känner sig tryggt eller inte och hur och vad barnet lär sig på förskolan.

Fler samtalsbehov

Vi är måna om att ha en öppen och tillitsfull kommunikation med våra familjer. Det finns alltid någon pedagog som är tillgänglig för kortare samtal och när behov finns för ytterligare möten ordnar vi förstås det.

Föräldramöten

Vi ordnar föräldramöten en gång om året, då vi tar upp något i verksamheten till diskussion. Det kan till exempel handla om lärandemiljöer eller mål i läroplanen. Detta är ett sätt att göra vårdnadshavare delaktiga i planeringen av vår verksamhet.

När föräldrar vill vara mer engagerade och själva ordna möten för att påverka, blir vi glada och hjälper till med mötesplats och vad som gäller enligt våra styrdokument.

Hembrev

Vi skriver då och då ett hembrev där vi berättar om saker som hänt eller ska hända. Mycket information går via e-post.

Sommarfest

När sommaren närmar sig brukar vi ha en liten fest med grillning, sång och lekar. Under denna fest tackar vi de barn som slutar hos oss och till hösten ska till förskoleklassen, för att vi fått ha dem hos oss och vi önskar dem lycka till på sin fortsatta färd genom livet.

Barn och föräldrar som hjälps åt att gräva och fixa ute på gården.
Sidan uppdaterad 2020-03-13