Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Bild som visar vilken format det ska vara 922 gånger 935 pixlar

Högläsning och skogsäventyr på förskolan Kvarnen

Kvarnens förskola är med i Skolverkets Läslyftet med fokus på högläsning. I böckerna får barnen uppleva berättelser som stimulerar deras språkutveckling och fantasi.

Kvanens förskola är med i Skolverkets Läslyftet med fokus på högläsning. I böckerna får barnen uppleva berättelser som stimulerar deras språkutveckling och fantasi. I högläsningen blir texterna levande och bokstäverna får liv. I böckerna ryms världar av äventyr. spänning, glädje, sorg och kunskap. Barnens tankar och funderingar kring böckernas innehåll tar vi tillvara på i samtal, enskilt och i grupp. Många barn växer upp i flerspråkiga familjer. Barns modersmål är en integrerad del i vår planerade verksamhet. I högläsning på barnens modersmål utvecklas barnens kulturella identitet och deras förmåga att kommunicera på sitt modersmål.

Förskolan Kvarnens äldsta barn går till skogen varje vecka för att uppleva naturen och utmanas motoriskt. Vi upplever årstids skiftningar, studerar växter och djur, fördjupar oss i kompostering och näringslivskedjan och leker bland stock och sten. Vi gör upp eld och grillar marshmallows tillsammans.

Sidan uppdaterad 2019-04-29