Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Lärare undervisar fyra vuxna elever

Våra kurser

Hos oss kan du läsa kurser på grundläggande nivå som ger dig ett betyg motsvarande det du får när du går ut svensk grundskola. Grundskolebehörighet behöver du för att få läsa vidare på flera gymnasiala kurser och yrkesutbildningar.

Studietakt

Lästakten utgår från att du läser en kurs på 50 procent med 10 poäng i veckan vilket betyder att du kan läsa fler kurser samtidigt. Behöver du läsa i en högre takt eller långsammare går det oftast att komma överens om det tillsammans med läraren.

Studieform

Våra kurser utgår ifrån klassrummet där du får möta läraren under dina lektioner på plats i klassrummet eller via fjärrundervisning (lektioner via webben). Komvux arbetar med google som lärplattform som gör att du har tillgång till din undervisning dygnet runt och var du än är.

Orienteringskurser

Hos oss kan du även läsa orienteringskurser för att öka kunskaper inför grundläggande matematik eller repetera inför den första gymnasiekursen.

Engelska

Det engelska språket finns överallt i vardagen och används inom många områden som kultur, politik, utbildning och ekonomi. Kunskaper i engelska ökar därför dina möjligheter att fungera i olika sammanhang och att delta i studie- och arbetslivet.

Vi använder både kursböcker och undervisningsmaterial via vår lärplattform som du kommer åt via internet.

Kurslängd och upplägg: Kursen består av fyra delkurser och du gör en kartläggning i början för att se vilken delkurs du ska börja på. Kursen läser du vanligtvis på 50 procent vilket betyder 20 timmars studier/ vecka.

Start var 5 vecka, med undantag för delkurs 1 samt jul och sommar

Engelska delkurser och poäng

Delkurs 1

10 veckor 100 poäng (start var 10 vecka)

Delkurs 2

10 veckor 100 poäng

Delkurs 3

20 veckor 200 poäng

Delkurs 4

20 veckor 200 poäng


Svenska/svenska som andraspråk

Språk är människans redskap för att kommunicera. Att ha ett rikt och varierat språk är viktigt för att kunna fungera i samhället och i ditt fortsatta studie- och yrkesliv.

Svenska och svenska som andraspråk är kurser du läser som en flex-utbildning. Det betyder att du har lektioner två dagar i veckan i ett vanligt klassrum och sedan har du uppgifter som du jobbar med hemma. Uppgifter och föreläsningar ligger på vår lärplattform och du lämnar in uppgifterna digitalt.

Kurslängd och upplägg: Kursen består av fyra delkurser och du gör en kartläggning i början för att se vilken delkurs du ska börja på. Kursen läser du vanligtvis på 50 procent vilket betyder 20 timmars studier/ vecka.

Start var 5 vecka, med undantag för jul och sommar

Svenska och Svenska som adraspråk delkurser och poäng

Delkurs 1

10 veckor 100 poäng (start var 10 vecka)

Delkurs 2

20 veckor 200 poäng

Delkurs 3

20 veckor 200 poäng

Delkurs 4

20 veckor 200 poäng

 

Matematik

Kunskaper i matematik ger dig möjligheter att fatta kloka beslut i vardagslivet, till exempel kring din ekonomi. Hos oss läser du matematik i din egen takt beroende på dina förkunskaper. Vi använder både lärobok, som du får låna, och nätbaserad undervisning. Ett betyg från grundläggande matematik ger dig möjlighet att studera på flera kurser och yrkesutbildningar som leder till arbete.

Kurslängd och upplägg: Hur lång tid det tar beror på vilken nivå du ligger när du börjar samt hur mycket tid du lägger ner. Klassrummet står nästan alltid öppet och en lärare finns på plats. Detta gör att du kan läsa kursen i den studietakt som passar dig.

Start varje vecka med undantag vid jul och sommar

Matematik delkurser och poäng

Delkurs 1

10 veckor 100 poäng

Delkurs 2

10 veckor 100 poäng

Delkurs 3

20 veckor 200 poäng

Delkurs 4

20 veckor 200 poäng

 

Samhällskunskap

Kunskaper om samhället ger dig verktyg för att orientera dig och ta ansvar för dig och din familj i din vardag. Målet med kursen är att du ska få lära dig om hur Sverige styrs, lagar och regler och om demokrati.

På den här kursen kommer du att ha schemalagd undervisning i klassrum ett par gånger i veckan.

Kurslängd och upplägg: Kursen pågår i 15 veckor och är på 150 poäng. Studietakten är vanligtvis på 50 procent vilket betyder 20 timmars studier/ vecka.

Start 1 gång per termin.

Samhällskunskap

15 veckor 150 poäng


Orienteringskurser

En orienteringskurs ger dig kunskaper i syfte att förbereda dig inför kurser eller för att stärka dina kunskaper i ett ämne.

Matematik inför grundläggande nivå

Kommunal vuxenutbildning i Falun erbjuder dig som är intresserad av att lära dig eller repetera de allra första grunderna i matematik. Kursen är också till för dig som behöver lära dig det “mattespråk” som behövs för fortsatta studier i matematik.

Kurslängd och upplägg: Kursen pågår i 20 veckor och är på 200 poäng. Studietakten är på 50 procent vilket betyder 20 timmars studier/ vecka.

Start var vecka med undantag vid jul och sommar

Orienteringskurs Matematik grund

20 veckor 200 poäng


Matematik inför gymnasiet

Den här kursen är för dig som redan har ett betyg i matematik på grundskolenivå men behöver stärka dina kunskaper inför matematik 1 på gymnasienivå.

Kurslängd och upplägg: Kursen är på 50 poäng.

Start var annan vecka, med undantag vid jul och sommar

Matematik inför gymnasiet

10 eller 5 veckor 50 poäng


Vägledning- och yrkesintroduktion

Är du intresserad av att få mer kunskap om yrken och utbildning? Vet du inte vad du vill arbeta med, eller vad som skulle passa dig? Denna kurs är för dig som vill veta mer om:
• Vård- och omsorg
• Industri
• Restaurang
• Fordonsförare

Vem kan söka?
Kursen är för alla som behöver veta mer om olika yrken.
Om du läser på SFI så behöver du vara på minst SFI C eller motsvarande. Det går att kombinera denna kurs med dina SFI-studier. Lektionerna är på eftermiddagar måndag-torsdag mellan klockan 13.00-16.00.

Kurslängd och upplägg: Kursen är på 200 poäng.

Start 1 gång per termin

Vägledning- och yrkesintroduktion

16 veckor 200 poäng


Vägledning innan ansökan

För att ansöka till kurser eller utbildningar, kontakta gärna studievägledare på Vägledningscentrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att göra en studieplan. Detta är en bra hjälp så att du söker de kurser som stämmer med dina mål.

Sidan uppdaterad 2024-02-01