Ylfa sitter på huk i Källviksbacken och fixar med bindningen på sin snowboard. På bilden tittar hon upp mot himmelen och ler. Solen lyser rakt in i kameran och himlen är alldeles blå.

Ylfa Rúnarsdóttir, snowboardåkare

I Källviksbacken har vi varje år världens snowboardfest med över 300 åkare. 15 åkare bodde hemma hos mig under den helgen. Alla var så nöjda.

Ylfa är född och uppvuxen på Island, men kom senare i sitt liv att hamna i Sverige och Falun. Snowboardkarriären började som 14-åring och har stegrat sedan dess.

Numera är hon snowboardproffs, med en åkning i världsklass, och med hela världen som sin arbetsplats. Trots att hon mest är på resande fot ser hon Falun och Källviksbacken som hemma.

Falun är en bra vinterdestination för toppidrottare och Ylfa är en av dessa. Hon säger själv att hon kommer att fortsätta köra snowboard så länge som kroppen håller och så länge det är kul.

Ylfa går i Källviksbacken men sin snowboardbräda under armen. Snön ligger vit och i bakgrunden syns de stora hoppen i backen.
Ylva håller sin snowboard under armen samtidigt som hon äter en glass. På sig har hon mörka skidbyxot, vit t-shirt, ljus mössa och svarta skidglasögon.
Sidan uppdaterad 2022-10-25